— Jeg har ringt og forklart hvorfor jeg ikke kunne komme. Det virket som om de forsto det. Nå blir det nok til at vi tar det på Skype senere i dag, sier Andreassen.

Ute i god tid

Dagen hans startet klokken 04.00 fredag morges. Andreassen ville være tidlig ute til intervjuet på nettstedet forskning.no og hadde kjøpt billett til flyavgangen klokken 06.30.

— Alt gikk greit i starten. Jeg gikk gjennom byen i nydelig puddersnø og tok bussen til Flyplassen, forteller han.

Vel fremme på Flesland ble kommunikasjonsarbeideren møtt av et nedsnødd fly.

— Jeg skjønte jo at dette kom til å ta tid, men i starten trodde vi at det var snakk om en halv til en time, sier Andreassen.

Saken fortsetter under annonsen.

Men der tok han feil. Flyet han og de andre passasjerene satt i begynte å riste. I starten trodde de at det var avisningsmaskinen som gjorde det. Men etterhvert ble det klart at det var vinden som røsket så kraftig i flyet.

Mange forsinkelser

Han er ikke alene om å ha opplevd problemer fredag. Flesland var stengt en stund i morgentimene, og en ulykke skapte problemer.

Widerøe varsler at det blir kanselleringer og flere forsinkelser som følge av at et fly skled inn i en lyktemast.

Ingen dramatikk

Selv om flyet til Andreassen hadde forlatt gaten, var det ikke mulig å ta av. Det var heller ikke mulig å komme seg tilbake til gaten på grunn av den kraftige vinden.

— Vi kom verken frem eller tilbake, forteller Andreassen.

Været gjorde at piloten måtte flyet opp mot vinden for at det ikke skulle skli. Ingen av passasjerene skal ha gitt uttrykk for at de var redde.

— Det virket som om alle tok det fint. Vi fikk kaffe om bord, men ikke mat, forteller han.Andreassen og de andre passasjerene ble sittende i flyet i tre timer før flyet klarte å kjøre tilbake til gaten. Vel inne på flyplassen fikk de litt mat.

Nytt forsøk i kveld

Hvis været alt går etter planen gjør Andreassen et nytt forsøk på å fly i kveld. Da skal han på guttetur til Manchester.

— Jeg satser på at det går bedre, sier han.

Ifølge lufthavnsjef Aslak Sverdrup var det flere fly som ble stående med passasjerer om bord uten å klare å komme tilbake til gaten.— Det er klart at det ikke er en ideell situasjon. Men detviktigste for oss er alltid sikkerhet til passasjerene. Hvis kapteinen ikke vurderer det som trygt å kjøre, så blir det slik han eller hun har bestemt, sier han.