Bakgrunnen for utvisningsvedtaket var at de hadde begått flere grove ran og voldshandlinger, skriver VG.

Begge påklaget vedtaket og dermed unngikk de å bli sendt hjem.Politiet skal heller ikke ha språktestet de to mennene, for å sjekke om de virkelig er fra SomaliaDet kan være avgjørende for om de blir sendt hjem eller ikke.

Fem års fengsel

Den ene somalieren, en 24 år gammel mann, ble i 2004 dømt til fem års fengsel for seks ran, legemsfornærmelse, ransforsøk og for å ha gitt falsk forklaring til politiet.Alle ranjene ble begått i løpet av januar i 2003. En Shell-stasjon i Schwensensgate i Oslo ble hardest rammet. 24-åringen ranet stasjonen hele tre ganger i løpet av noen dagers mellomrom.Mannen, som nå er siktet for overfallet på Kadra, ble arrestert etter at hun gjenkjente ham på et videoopptak fra en 7-11-kiosk på Youngstorget i Oslo.

— Gi meg kasse!

I 04.40-tiden 1. januar skal han ifølge dommen ha ankommet stasjonen maskert.Han skal ha slått i disken samtidig som han holdt venstre hånd i lommen og sa:- Hvis dere har lyst på godt nytt år, dere gi meg kasse, der må gi meg!

Fremstilles for varetekt

De to skal fremstilles for varetektsfengsling onsdag.

Politiet har ifølge VG utsatt fengslingsmøtet av hensyn til jakten på ytterligere seks gjerningspersoner. Tre menn og tre kvinner er ennå ikke pågrepet i saken.Norsk-somaliske Kadra ble slått ned på åpen gate i Oslo torsdag i forrige uke.