Fire kast var nok for Andreas. Og mens Knut "Kupper'n" Johannessen var mer opptatt av barnebarn på friidrettsbanen i går kveld, satset en annen olympiamester på å bevise at han fremdeles er Norges beste spydkaster. I samme konkurranse som ivrige Andrea, Mathilde og Julie stilte opp i på Lambertseter, fikk Andreas Thorkildsen med seg spydkollega Paul Solberg og hekkeløperen Atle McAdam i tilfelle stevnet skulle resultere i ny norsk rekord.Allikevel ingen kast over Pål Arne Fagernes' 86,74, men norsk årsbeste i spyd med 80,93 og autografer til alle som ba om det etterpå.Solberg kastet 38 meter med keiva, halvskadede McAdam lempet spydet 41 meter før de to overlot showet til Andreas.

Problemer.

— Det er ingen krise, men jeg er ikke helt fornøyd med skoene mine ennå. Det virker som om bakparten på det ene paret ikke holder. Kanskje kunne jeg ha hatt litt lengre pigger denne gang også. Men om det ikke hadde gått over 80 meter her på Lambertseter, hadde jeg nok sett større problemer, sa Andreas etterpå.Med serien 74,32, 77,81, 80,93 og 80,27 overbeviste Thorkildsen alle og spesielt idrettssjef Ketil Tømmernes om at tingene er under kontroll.

Komisk.

Det har allerede vært dem som kritiserer Thorkildsen og systemet for at han i det hele tatt kunne melde seg på i dette barnestevnet, en stevnetype Andreas selv stiftet bekjentskap med da han var elleve år.- Det er direkte komisk å påstå at dette er urettferdig. Prosedyren er helt grei for mitt vedkommende, og jeg har hele tiden sagt at jeg tar ut laget til Europacupen den 12. juni. Det er prestasjonene før det som teller, fastslo Tømmernes.- Hva skjer dersom Ronny Nilsen kaster over 81 meter i Estland lørdag?- Da gratulerer jeg og ønsker ham god tur til Tallinn neste helg, parerte Thorkildsen. Og selv om omgivelsene var uvante og de ivrigste autografjegerne gikk beskjed om å vente til etter konkurransen, måtte Andreas Thorkildsen innrømme at han hadde utrolig god lyst til å kaste i Tallinn.

Fin stigning for Andreas Thorkildsen på Lambertseter i går kveld. Tingene faller på plass i tur og orden.
HÅVARD BJELLAND