Mannen er folkeregistrert i Trondheim, der han kommer fra, men bodde i Oslo en periode for noen år siden. Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter nå at 37-åringen også er under etterforskning for flere voldtektsforsøk i Trondheim i fjor, skriver adressa.no.

Knyttes til voldtektsforsøk

Blant disse er et mye omtalt voldtektsforsøk på Lohove i Trondheim. Gjerningsmannen bor ikke langt fra dette stedet. – Jeg kan bekrefte at den pågrepne mannen inngår i en liste over personer vi ønsker å avhøre i forbindelse med voldtektsforsøkene i Trondheim, sier seksjonsleder Terje Lunde i etterforskningsavdelingen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no. 37-åringen skal ha stått på lista før han ble drapssiktet i Oslo. Mannen har foreløpig status som vitne i overfallssakene.

Har fantomtegning

Det var i november i fjor at en 20 år gammel kvinnelig jogger angrepet av en mann som skal ha fulgt etter henne fra parkeringsplassen i Loholt Allé i Trondheim og innover ei lysløype. Etter noen minutters løping ble kvinnen angrepet av mannen. Hun klarte imidlertid å kjempe seg løs fra det hun oppfattet som et voldtektsforsøk. En drøy uke gikk politiet ut med en fantomtegning av mannen, samtidig som de ba om tips fra publikum. Mannen ble beskrevet som 30-40 år gammel, høy og slank. – Jeg kan ikke kommentere om han ligner på fantomtegningen, sier Lunde til adressa.no.

Har gjort beslag

Mannen

i overlegens bil. Han er siktet for forsettlig drap selv om Leal Bermúdez fortsatt ikke er funnet. Politiet i Trondheim ransaket mannens bolig onsdag ettermiddag. — Det ble gjort på anmodning av Oslo politidistrikt, sier seksjonsleder Terje Lunde til Aftenposten.no. Det ble gjort beslag av flere gjenstanden i leiligheten, men Lunde ønsker ikke å utdype hvilke beslag det dreier seg om. - Vi samarbeider nært med Oslo politidistrikt, og har i tillegg avhørt flere vitner i forbindelse med saken, sier han. Ifølge adressa.no ble det gjort flere beslag som er sendt til politiet i Oslo. Den drapssiktede mannen er ugift og barnløs. Han har ikke fast arbeid.

Ukjent for forsvarer

Advokat Aase Karine Sigmond, som forsvarer 37-åringen, sier til Aftenposten.no at hun ikke kan kommentere voldtektsopplysningene. - Dette vet jeg rett og slett ingenting om. Politiet har opplyst, etter spørsmål fra meg, at min klient ikke har noe rulleblad. Han har dessuten sagt selv at han ikke har noe rulleblad, og det er det eneste jeg kan forholde meg til, sier Sigmond. Hun vil nå ta kontakt med politiet i Trondheim. - Dette er relevant for meg å vite mer om, sier Sigmond. Seksjonsleder Terje Lunde bekrefter at mannen ikke registrert med alvorlige forhold som vold- og overgrepssaker i politiets registre.

Den siktede 37-åringen fra Trondheim er siktet for drap på Joaquin Bermudez, som fortsatt er savnet.
POLITIET