I de siste årene har alltid kongefamilien stilt opp til en tradisjonell julefotografering. Enten på Slottet, Kongsseteren eller Skaugum. Men ikke i år.

– Det blir ingen tradisjonell julefotografering i år fordi kronprinsfamilien er på reise, sier Marianne Hagen, Slottets kommunikasjonssjef.

Kongsseteren

Kong Harald og dronning Sonja skal i år feire jul på Kongsseteren sammen med prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og deres tre jenter Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulha. 1. juledag skal de alle delta på julegudstjenesten i Holmenkollen kapell. Det blir annet år på rad at Märtha og Ari feirer jul med kongeparet.

I fjor reiste kronprinsfamilien til sin hytte i Uvdal. I år er de på den såkalte dannelsesreisen, som startet i november. Først i midten av januar kommer de tilbake til Norge. Hvor kronprinsfamilien er i verden, vil Slottet ikke si noe om, men de har vært både i Tyrkia og Jordan og er trolig i India.

Ikke ferie ennå

Julen og høytiden har alltid vært viktig for de kongelige, og tradisjoner brytes sjelden. Da kong Harald nylig stilte opp til intervju i magasinet =Oslos julebok 2010 for å støtte opp om vanskeligstilte, sa han blant annet:

– Jul er en varm høytid for meg som først og fremst handler om familie og hjemmekos.

Kong Harald og dronning Sonja tar ikke juleferie på noen dager ennå, og har fortsatt offisielle oppdrag denne og neste uke. De skal blant annet besøke Frogn frivillighetssentral der de skal hilse på brukere og frivillige.