En personbil krasjet i full fart inn i et uthus i Jølster i Sogn og Fjordane natt til onsdag. Politiet fikk melding om en trafikkulykke og fikk seg en ekstra overraskelse da de rykket ut. Ikke nok med at halve uthuset var omgjort til pinneved: I bilen fant politiet en stor mengde klingende mynt.

Utenlandske mynter

— I tillegg til uaktsom kjøring med for høy hastighet fant vi en bag full med utenlandske mynter. Vi har ikke talt opp pengene, men det er en større mengde mynter, sier politiadvokat i Sogn og Fjordane, Knut Broberg. Det ble klart at de to som satt i bilen hadde følge av to andre personer i en annen bil. Alle fire ble satt i varetekt hos politiet.

  • De pågrepne har lovlig opphold i Norge, men alle fire er av utenlandsk opprinnelse, sier politiadvokaten.

Tapper automater

Politiet tror at de fire kan ha brukt utenlandske mynter for å manipulere spilleautomater.

  • Vi har startet etterforskning i forbindelse med beslaget. Vi er kjent med at lignende mynt brukes i spilleautomater.

Det er ikke ukjent for politiet at utenlandske mynter brukes til å fylle opp spilleautomater for så å tappe automatene for norske mynt.

  • Her i Sogn og Fjordane kjenner vi til flere tilfeller. Ellers i landet er dette heller ikke noe nytt eller unikt, sier Broberg som ennå ikke vil spekulere i om de arresterte er med i en omfattende bande.

Beslag

- Ble det funnet norske mynter i bilen?

  • Jeg vil ikke gå nærmere inn på beslaget. Vi vil nå undersøke de fire personene vi har pågrepet og se om vi kan knytte dem til denne typen aktivitet. - De fire sitter fortsatt i vår varetekt og vi vil avhøre dem i ettermiddag og i kveld. Vi må danne oss et bilde av hva vi står ovenfor, om vi kan knytte de fire til en straffbar handling og så må vi finne ut av hvor omfattende dette er, avslutter Knut Broberg.
Bilen med automatbanden og dette uthuset fikk et ublidt møte med hverandre på Jølster i natt.
ODDLEIF LØSET