Den portugisiske kvinnen kom med tog fra Stockholm til Oslo 28. mai i år. På Oslo S ble hun stanset og undersøkt av tollere. I kvinnens koffert fant de både en spesiallaget truse og en BH, som var fyllt med tilsammen 3,1 kilo kokain.

Afrikansk bakmann

Kvinnen har forklart at hun ble kjent med en afrikansk mann i den tyske byen Hamburg, der hun bor. Og sammen planla de at kvinnen skulle smugle narkotika til Norge.

  1. mai tok hun på seg det spesielle undertøyet og satte kursen for København. Derfra reiste hun videre via Malmø til Stockholm, uten å bli stanset i tollkontroll. Men kvinnen syntes etter hvert at det ble så ubehagelig å ha smuglerundertøyet på seg, at hun tok det av og la det i kofferten, før hun satte seg på Oslo-toget.

— Må reageres strengt

Oslo tingrett skriver i dommen som ble avsagt 22. november det er straffeskjerpende at kvinnen har innført et betydelig kvantum av kokain, som er et sterkt og vanedannende narkotikum. Og at det av hensyn til den alminnelige lovlydighet må reageres strengt mot slike overtredelser.

Kvinnen er dømt til fengsel i tre år og to måneder, med fratrekk av de 182 dagene hun har sittet varetektsfengslet.