— Jeg vet ikke hva som har skjedd med Sigrid. Jeg skulle ønske at saken var blitt oppklart før jeg slapp ut, sier 64-åringen til Aftenposten.no.

Politiet har gitt 64-åringen forbud mot å fortelle noe om saken, slik som hva han selv har fortalt i avhør og hva han er blitt spurt om.

- Hadde du mistanke til 37-åringen og hvorfor gikk du i så fall ikke til politiet?

— Jeg kan ikke svare på det, jeg får ikke lov av politiet. Når denne saken er avgjort, skal du få et helt annet svar av meg.

64-åringen er fortsatt er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), men ble løslatt fordi politiet mener det ikke lenger er fare for at han kan ødelegge bevis i saken.

Saken fortsetter under annonsen.

Den andre siktede i saken, en 37 år gammel mann, ønsker politiet fortsatt å holde fengslet.

— Bevisene mot 64-åringen er ikke styrket. De er derimot styrket i saken mot 37-åringen, sa politiadvokat Cecilie Gulnes da hun tirsdag varslet løslatelsen.

Isolert over en måned

64-åringen har sittet isolert over en måned av varetektstiden. I intervjuet med Aftenposten.no torsdag ettermiddag forteller han at han ble sterkt preget av dette og blant annet fikk konstant hodepine.

— Det var tøft, men du må prøve å være positiv, ellers går det ikke, sier 64-åringen, som av både sine advokater og politier er blitt rådet til å ikke stå frem med navn og bilde.

Han ble pågrepet på verkstedet sitt 4. september. Også den siktede 37-åringen ble pågrepet på verkstedet.

Få timer etter pågripelsen fant en av politiets spesialtrente hunder Sigrid gjemt i skogen nedenfor verkstedet.

— Det var en normal dag helt til politiet kom med maskinpistoler, men det var bare hyggelige folk, sier han til Aftenposten.

64-åringen var i et annet rom da mannskapene fra politiets beredskapstropp slo til og pågrep 37-åringen, som tidligere er dømt for grov vold mot en kvinne.

— Da jeg kom inn igjen så jeg han stod på knærne med håndjern på hendene, forteller han.

Deretter ble han selv pågrepet, men han forteller at politifolkene ikke pekte på ham med våpnene sine.

- Det var et sjokk

Det var først noen timer etter pågripelsen som han fikk vite at han var pågrepet i Sigrid-saken. Han fikk beskjeden av politiets etterforskere inne på glattcellen i arresten på Politihuset i Oslo.

— Jeg har ikke noe med saken å gjøre og da blir du ganske sjokkert.

Først en stund senere fikk han vite at Sigrid var funnet død i nærheten av Kolbotn, men ikke nøyaktig hvor.

Det vet han fortsatt ikke, men han skjønte i hvilket område det må ha vært da han mandag var tilbake på verkstedet sammen med politiet for et avhør der.

— Sannsynligheten er at det må være der nede der det var sperringer.

Redd for hva folk tror

64-åringen har vært gjennom over 70 timer med politiavhør og han poengterer at etterforskerne ikke har tatt ham i noen selvmotsigelser.

— Det var ikke noe problem, når du ikke ljuger så kan dem heller ikke ta deg i noe, sier han til Aftenposten.no.

Etter løslatelsen forteller 64-åringen at han er redd for hva opinionen vil tro om ham, men de første han møtte, tok godt i mot ham. Det var noen av de som arbeider i andre firmaer der han har verkstedet sitt.