Vår kokk fra Magma har satt sammen en lun treretters, midt i blinken til lange, rolige påskemiddager. Lene Renngård har jobbet på Magma siden åpningen for to år siden. Før det gikk hun i lære på Frascati, etter to år på Oslo Kokk— og stuert skole. Menyen er komponert i samarbeid med Sonja Lee. FORRETT Lun Chevresalat

Bruk litt forskjellige salater (ruccola, frisee, lollo etc.) og vend i litt vinaigrette (olivenolje, balsamico, sennep, salt sukker og pepper).

Del chevre i passe store skiver, ca. 2 cm (husk at dette er en forrett)

Sett de i ovnen under grillelement, ca. 5. minutter. Anrettes på tallerken med toast, salat og chevre på toppen, bruk gjerne litt friske urter også til dekorasjon. HOVEDRETT Ovnsbakt hel kylling

4 pers.

Saken fortsetter under annonsen.

Her lønner det seg og bruke en stor kylling, da holder det med én. Steketiden varierer med størrelsen på kyllingen, men en grei måte å sjekke på, er å stikke en liten kniv inn under låret. Når det kommer klar væske ut, er kyllingen ferdig. Beregn ca. 1 time, på 180 grader. 1 stor kylling

3 gulrøtter

10 poteter

1 sellerirot

2 purre

10 stjerneløk (kan byttes med vanlig løk)

hvitløk

3 ss smør

ca. 2 dl. vann og litt hvitvin hvis ønskelig Slik gjør du det: Smør kyllingen inn med litt olje, salt og pepper, legges i ildfast form med litt vann til å dekke bunnen og litt smør. Viktig at man hele tiden gir kyllingen væske, så blir den ikke tørr, og du får en fin kraft igjen etter steketiden. Poteter deles i båter, stekes i panne, og inne i ovnen. Alle grønnsakene skrelles og deles inn i ganske store biter, da unngår du lettere å overkoke dem. Kokes et par minutter i litt hønsebuljong (toro) og legges i ovnen sammen med kyllingen når det er ca. 7-10 min igjen. Kyllingen serveres hel i fatet, kan gjerne transjeres/deles opp ved bordet. Sjyen som danner seg i bunnen kan gjerne kokes ned litt, eller tilsettes smak hvis ønskelig. DESSERT Sjokoladeterte

(til 8 pers - eller 4 dessertelskere!) Denne terten kan serveres alene, eller med is. Pistasjis er helt klart kjempegodt, men du kan også bruke vanliljeis. Terten er også god med sjokoladesaus over, eller en kirsebærkompott. Bunn:

Lages en dag i forveien, deigen må hvile i 24 timer i kjøleskap før den brukes:

500 gram mel

350 gr. mykt smør

250 gr. sukker

litt salt

1-2 egg. Slik gjør du: Bland mel, sukker og salt. Smuldre inn smøret og til slutt bak inn egget (eggene) Gni deigen utover benken og arbeid den grundig. Legges i kjøleskap 1. døgn. Kjevles ut, og legges i en terteform. For at kantene skal holde seg oppe, kan du la deigen henge ut på sidene etter at du har presset den godt mot kanten. For å holde den nede, bruk aluminiumsfolie med tørkede erter. Stekes 140 grader til kanten er gylden. Ta ut ertene og aluminiumsfolien og stek til hele terten er gylden. Kjøl ned og ta av deigen som henger utenfor, men obs! Vær forsiktig, så ikke hele siden knekker.