— To menn, en østerriker (22) og en kanadier (28), falt ned i en kløft i Lysebotn. Kanadieren hadde først hoppet fra en fjellhylle 200 meter over bakken og blitt hengende fast i veggen. Østerrikeren firte seg så ned til kameraten for å hjelpe han. Det var da de to mennene skulle fire seg videre nedover at det gikk galt, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no.

Livstruende

22-åringen fra Østerrike har fått hode, bryst,brudd og ansiktskader. Han er operert og er mandag kveld under intensiv behandling. Skadene er livstruende og tilstanden er ustabil og kritisk, melder SUS i en pressemelding. 28 åringen fra Canada slapp fra ulykken med lettere skader i bein og arm. Han ble mandag ettermiddag flyttet til vanlig sengepost ved sykehuset.

«Smellveggen»

De to ble funnet ved den såkalte «smellveggen» i Lysebotn, ikke langt fra en bekk. Stedet skal ikke være langt fra campingplassen i Lysebotn. De to mennene ble sendt til Stavanger Universitetssjukehus med luftambulansen og et Sea King redningshelikopter. HRS fikk melding om hendelsen klokken 09.40. Politiet ble varslet klokken 09.50.