Overgrepet skal ha skjedd da offeret var 16 år. Storebroren har hele tiden nektet for voldtektsanklagene, men er nå dømt til fengsel i to og et halvt år, skriver bt.no.

— Skjønner ikke dette

Mannen må også betale lillebroren 100.000 kroner i oppreisningserstatning, ifølge dommen fra Bergen tingrett. - Han skjønner ikke hva som kan være årsaken til at han er anklaget for dette overgrepet. Han forstår ikke hvordan moren og broren kan påstå at det har skjedd et overgrep, sier 26-åringens forsvarer, Johan Eide til bt.no. Mannen som nå er dømt, er 26 år gammel, altså åtte år eldre enn lillebroren. De to brødrene var på besøk hos moren da 26-åringen skal ha voldtatt sin yngre bror. Offeret gjorde fysisk motstand og skrek, men moren hørte ham ikke, ifølge dommen.

- Troverdig

26-åringen er også dømt for å utsatt broren med hepatitt C. Offeret ble ikke smittet. Storebroren er imidlertid frifunnet for et tiltalepunkt om trusler. En ansatt ved voldtektsmottaket i Bergen var blant vitnene i retten. - Han har en troverdig historie. Allerede fra første samtale var det tydelig hvordan han slet med angst, uro og frykt, forklarte kvinnen. De to brødrene hadde i utgangspunktet et godt forhold. 18-åringen har blant annet hjulpet storebroren, som har slitt med rusproblemer i lang tid. Dette forholdet er nå ødelagt, ifølge bt.no.