Mannen som ble pågrepet på rullebanen lørdag kveld var i begynnelsen av 50-årene og bosatt i Oslo. Han hadde tatt seg inn på flyplassen ved å klatre over et gjerde.

Da han ble pågrepet, var to fly klare til innflyging mot rullebanen. Alarmen gikk da en test av banelys gjorde at mannen ble synlig på en av taksebanene, skriver Romerikes Blad.

— Mannen var beruset, og ikke spesielt samarbeidsvillig. Han ville ikke si noe til politiet om hvorfor han var på rullebanen, sier vaktsjef Joel Johannessen ved Gardermoen politistasjon til NTB.

Inntrengeren ble oppdaget en stund før politiet fikk beskjed. Ifølge politiet skal varslingen ha gått via flere andre ledd før den endte hos dem.

— Dette, og rutinene rundt sikkerheten, er noe vi nå skal se på sammen med Oslo lufthavn, sier vaktleder Morten Undlien ved Gardermoen politistasjon til Romerikes Blad.

Da politiet først fikk melding om inntrengeren, klokken 22.35, gikk det fem minutter før han ble pågrepet.

Mannen vil bli siktet for brudd på luftfartsloven og straffeloven. Johannessen opplyser at slike lovbrudd straffes med bøter. Mannen ble løslatt søndag morgen, og vil bli innkalt til avhør i løpet av uken. (©NTB)