Rettssaken mot mannen, som opprinnelig er fra Afrika, starter i Oslo tingrett neste uke. Da må han først forklare seg om en påstått voldtekt av en kvinne en mainatt 2004. Voldtekten skal ha funnet sted i en leilighet på Grünerløkka i Oslo.

— Etter bytur

Kvinnen er i begynnelsen av 20-årene. Ifølge tiltalen dro tiltalte med seg kvinnen inn på et soverom. Der skal han ha voldtatt henne til tross for at hun gjorde kraftig motstand. Tiltalte og kvinnen skal ha truffet hverandre tilfeldig på byen i forkant av den påståtte voldtekten, får Aftenposten.no opplyst. Politiet klarte ikke å oppklare saken og la den til side etter å ha sikret DNA-spor. Disse DNA-sporene ble sentrale da tiltalte i romjulen 2005 ble voldtektsanmeldt av en kvinne i slutten av 20-årene. Hun hevdet at 30-åringen hadde voldtatt henne to ganger, noe han nå er tiltalt for. - Hun ble med på nachspiel i leiligheten sammen med flere andre, deriblant tiltalte, sier Roy Peder Kulblik, som kvinnens bistandsadvokat, til Aftenposten.no.

- Lå og sov

Kvinnen, som nå er 28 år, hadde ikke truffet 30-åringen tidligere, ifølge Kulblik. - Hun sov på sofaen da hun ble overfalt og voldtatt to ganger, sier han. Under etterforskningen av denne dobbeltvoldtekten, som også skal ha funnet sted i en Oslo-leilighet, fikk politiet DNA-treff fra 2004-saken. 30-åringen har i ettertid erkjent at han hadde sex med begge kvinnene, men han hevder at dette var frivillig, ifølge mannens forsvarer, advokat Torkjell Solbø. Men kvinnene hevder altså at det var snakk om voldtekter, noe også tiltalen fra statsadvokatene i Oslo lyder på.

Sliter psykisk

Advokat Kulblik forteller at saken har vært en stor belastning for den 28 år gamle kvinnen. - I ettertid har hun fått store psykiske vansker. Hun synes det er svært vanskelig å skulle møte i retten, der hun trolig kommer til å se tiltalte igjen. Hun er likevel innstilt på å forklare seg, sier Kulblik. Den påståtte volden mot - og voldtekten av - kona skal ha funnet sted i ekteparets bolig i Akershus i mars i år. Tiltalte hadde vært på jobb som dørvakt da han fant kona i sengen med en annen mann. 30-åringen skal så ha slått kona, kastet henne rundt i rommet og voldtatt henne to ganger. Mannen som lå i samme seng som kvinnen, slapp unna uten skader. Tiltalte innrømmer å ha hatt sex med kona, men hevder at dette var frivillig.

Påstand om forvaring

30-åringen er også tiltalt for to andre tilfeller av vold mot kona, samt for ett tilfelle av trusler mot henne. De to er i dag skilt. Ifølge Nettavisen vil aktor i saken, statsadvokat Geir Evanger, legge ned påstand om at mannen dømmes til forvaring med en minstetid på syv år. - Dette er et signal om at vi ser særdeles alvorlig på saken. Her dreier deg seg om flere voldtekter, sier Evanger. De tre kvinnene vil alle kreve at tiltalte betaler dem oppreisning. - Det er snakk om krav på 100.000-150.000 kroner fra hver av dem, sier bistandsadvokat Roy Peder Kulblik.

Rettssaken mot 30-åringen starter i Oslo tingrett til uken.
KATRINE NORDLI / ARKIVFOTO