I dag starter nok en drapssak mot Millehaugen. Denne gangen risikerer han 21 års forvaring.

— Ikke skyldig, svarte Millehaugen på dommerens spørsmål om han erkjener straffeskyld for drapet på Mohammed Javed i januar 2009.

Javed ble skutt da han satt i passasjersetet på en bil innerst i Haugerudveien i Oslo.

Etter drapet ble liket og bilen påtent.

Mohammed Javed (innfeldt) ble funnet skutt og forbrent i denne utbrente bilen i Haugerudveien 19. januar 2009. FOTO: PRIVAT OG HANS O. TORGERSEN

Millehaugen sonet sin forrige dom og hadde bare tre måneder igjen av straffen da han ble pågrepet for drapet. Han bodde da på Sandaker overgangsbolig, der han ble pågrepet. Han skal der ha vasket alle klærne sine etter at drapet fant sted.

Saken fortsetter under annonsen.

Millehaugen ble pågrepet etter at en annen mann, som også var med i bilen, fortalte at det var han som skjøt. Han er aktoratets kronvitne i saken.

41-åringen sitter ikke alene på tiltalebenken. Ahmed Shahbaz Dad (29) er tiltalt for å ha gitt Millehaugen i oppdrag å utføre drapet.

— Vi er sikre på at dette drapet skyldes motsetningsforhldet mellom to grupperinger, som gjerne kalles B-gjengen og Young Guns, sa aktor, statsadvokat Svein Holden, i sitt innledningsforedrag.

40 i B-gjengen

I følge politi og påtalemyndighet består B-gjengen av ca. 40 sentrale personer, som alle er av pakistansk opprinnelse, hovedsaklig brødre fra brødre fra forskjellige familier.

— Det er også oppunder et tresifretr antall løpegutter, eller faste støttespillere, i miljøet, sa Holden.-

- Det er vår oppfatning at Dad sammen med sine brødre har en sentral rolle i dette.

Young Guns består i følge politi og påtalemyndighet av 15-20 personer av ulik etnisk opprinnelse.

Drapsofferet og kronvitnet regnes som sentrale i Young Guns.