Ifølge værvarslingstjenesten Storm vil temperaturene på Vestlandet, Møre og Trøndelag krype opp mot 20 grader de neste dagene.

Målinger på 20-tallet er uvanlig i slutten av oktober, men tilbake i 2005 ble det blant annet målt 22.6 grader i Tafjord det aller siste døgnet av oktober.

— Temperaturer opp mot 20 grader på denne tiden av året er ikke normalt, men det skjer noen ganger, sier Storm-meteorolog Beate Tveiter.

Mild vind

Det er et høytrykk over Øst-Europa som gir dette fine været med en svært mild sønnavind.

— Det gir mye sol, og veldig bra vær for å være i slutten av oktober, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thynes ved Meteorologisk Institutt.

Saken fortsetter under annonsen.

Thyns sier deres prognoser er hakket mindre optimistiske enn Storms varsel for de neste dagene, men de vil ikke utelukke temperaturer på 20-tallet for de aller heldigste.

— Prognosene viser temperaturer rundt 15 grader flere steder, men det er ikke umulig at det vil bli enda høyere noen steder. Såkalte "føneffekter" der du får oppvarming på lesiden av høye fjell gjør at steder som Sunndalsøra og Tafjord kan få veldig varmt vær, sier Thynes.

Sludd i øst

Langt mindre sommerlig vær blir det Østafjells, der det hverken blir sol eller varme de nærmeste dagene.

— For en gangs skyld kommer skyene og gråværet på denne siden av fjellene. Temperaturen vil ligge ned mot 5-6 grader, og onsdag vil det komme en del nedbør.

Selv om det har snødd flere ganger i fjellområdene har snøen tilgode å legge seg i mer lavtliggende områder.

— Nedbøren onsdag kan komme som snø eller sludd også i indreliggende områder onsdag. Men etterhvert vil det komme som regn, sier Thynes.