— Skammelig mange ble drept i den striden, sa Kristiansen selv i Borgarting lagmannsrett i går.Under eksaminasjonen fra aktor Terje Nybøe fortalte Kristiansen at han har vært medlem av Hells Angels siden den første norske motorsykkelklubben ble opprettet i Trondheim i september 1992. - I disse årene har jeg vært aktiv i klubbsammenheng. Ved siden av arbeidet som fredsmegler deltok jeg også i arbeidet med etableringen av en ny HA-avdeling i Moskva, fortalte han i retten.Det var nettopp et møte i komiteen som arbeidet med Moskva-etableringen som var årsak til at han var i København bare et par dager etter at norsk politi aksjonerte og beslagla 346 kilo hasj på en campingplass i Årnes. Aktor mener at hasjsmuglingen skjedde i regi av Hells Angels og at 44 år gamle Kristiansen var en av bakmennene.- Jeg vet overhodet ingen ting om dette hasjpartiet, fastslo han på spørsmål fra lagmann Einar Kaspersen.

Vennetjeneste

HA-lederen har imidlertid erkjent straffskyld for oppbevaring av 15 kilo hasj.- Det var en vennetjeneste. Selv tok jeg ikke i hasjen, forklarte han.Det var en av de andre tiltalte som fraktet hasjpartiet fra Hamar til Hells Angels' lokaler i Trondheim. Her ble stoffet oppbevart inntil det ble hentet av personer som skulle omsette hasjen lenger nord i landet. Så langt er aktor og tiltalte enige, men aktor mener at partiet var dobbelt så stort - 30 kilo. Det benekter både Kristoffersen og 24-åringen som fraktet stoffet til Trondheim med tog.Det er på det rene at den danske hovedmannen i saken fikk overlevert 200 000 kroner fra HA-presidenten. Aktor mener å kunne bevise at pengene skulle brukes til kjøpet av partiet på 346 kilo hasj. Kristiansen hevder at det var betaling av gjeld som et av de andre tiltalte HA-medlemmene hadde i forbindelse med kjøp av en motorsykkel.

Næringsdrivende

I retten har Kristiansen oppgitt at han er selvstendig næringsrivende.- Hva slags næring dreier det seg om? spurte forsvarer Christian Wiig.- Jeg har tatoveringsbutikker i Tromsø, Trondheim, Lillehammer og Stavanger. Jeg hadde også butikk i Kristiansand, men den måtte jeg legge ned etter at jeg ble varetektsfengslet i fjor sommer. De andre går fortsatt.

Forsvareren: - Har du hatt ransaking i forbindelse med etterforskningen?

Tiltalte: - Ja, politiet har tatt alt, både hjemme og i butikkene - papirer, telefoner, datautstyr, TV, stereoanlegg. Jeg er blitt etterforsket med henblikk på skatteunndragelser uten at Økokrim har funnet noe. Ikke noe av beslaget er levert tilbake, noe som har vært problematisk med tanke på selvangivelsen.