Nordmannen, som er i 20-årene, er nå siktet av australsk politi, skriver lokalavisen Gold Coast Bulletin tirsdag.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor Aftenposten.no at en nordmann er arrestert i Australia.

— Vedkommende er arrestert i forbindelse med en narkotikasak. Han og familien får nå tilbud om bistand via den norske ambassaden i Australia og Utenriksdepartementet, sier Anne Lene Dale Sandsten, pressetalskvinne i Utenriksdepartementet (UD).

Gjemt i elektronisk utstyr

Ifølge UD ble nordmannen arrestert i byen Southport, Queensland på fredag. Noen dager tidligere hadde han, ifølge Gold Coast Bulletin, mottatt en pakke som skal ha inneholdt nesten tre kilo kokain. Pakken kom med fly fra Colombia, og stoffet var gjemt i elektronisk utstyr, ifølge Gold Coast Bulletin.

Det var tollere i Sydney som oppdaget at pakken inneholdt kokain, og politiet koblet, etter intenst arbeid, forsendelsen til den siktede nordmann og en antatt melllommann.

Saken har vakt stor oppmerksomhet blant medstudentene ved Bond University.

— Det har vært snakket mye om denne saken etter at lokalavisen omtalte den, uten at jeg vet hvem siktede er, sier en norsk student til Aftenposten.no.

Blir ikke løslatt

Australsk politi mener at den norske studenten må betraktes som hovedmann i saken. Gold Coast Bulletin skriver ikke hvor mye tre kilo kokain er verdt i Australia. I Oslo har imidlertid tre kilo kokain en gateverdi på 900.000 - 1,8 millioner kroner, får Aftenposten.no opplyst ved Kripos. Den norske studenten har fått oppnevnt australsk advokat. Nordmannen ble mandag nektet løslatelse mot kausjon og blir sittende i varetekt inntil videre.

Den siktede nordmannen skal være bosatt i byen Gold Coast, som ligger rundt åtte mil sør for Brisbane og rundt 100 mil nord for Sydney. Bond University ligger i Gold Coast.

Flere nyheter: Siste 100 saker

Den siktede nordmannen bor og studerer i byen Gold Coast, som ligger ved kysten som har samme navn.
TORSTEN BLACKWOOD / AFP