I forbindelse med avhørene i Danmark denne uken, er det tatt en ny DNA-prøve av den siktede 41-åringen. Prøven ble tatt med til Norge der den skal sjekkes opp mot DNA-registeret til Kripos.

Rutine

Det er Rettsmedisinsk institutt som skal analysere prøven, og DNA-profilen sjekkes deretter opp mot sporregisteret hos Kripos. NTB får opplyst av politioverbetjent Per Angel at DNA-prøven er tatt rutinemessig.

— Det er en dobbeltsjekking i forhold til den DNA-prøven som det danske politiet tok av 41-åringen og som stemte med sporregisteret. Vi regner ikke med noen overraskelser når den nye prøven sjekkes opp mot registeret på nytt, men nok en bekreftelse, sier Angel til NTB.

Det er foreløpig ikke kjent når resultatet er klart.

Ransaking

Lederen av det tekniske etterforskningsteamet i Lode-saken sier videre at Kripos gjennomførte ransakinger av den siktedes eiendeler i Ålborg torsdag.

— Eiendelene var flyttet ut av siktedes leilighet og befant seg på et lager. Vi gikk igjennom eiendelene rutinemessig med henblikk på etterforskningen. Jeg kan ikke kommentere hvorvidt vi fant noe av interesse eller ikke, sier Angel.

Reist hjem

Etterforskerne fra Kripos reiste hjem til Norge torsdag. Den videre etterforskningen i saken gjøres i tett samarbeid med dansk politi. Men det utelukkes ikke at det norske etterforskningsteamet vil bidra aktivt med gjøremål i forbindelse med saken, ifølge politioverbetjenten.

Angel bekrefter at det vil bli aktuelt å begjære 41-åringen utlevert til Norge etter hvert.

Politiet vil fremover utvide den tidligere etterforskningen av drapssaken på Bryne, frem mot en eventuell tiltale i saken.