Like før klokken 03 i natt pepret en mann restauranten To Kokker Mat og Vinhus i Oslo sentrum med skudd. Det befant seg ennå gjester inne i lokalet.

Ingen ble skadet i skyteepisoden, men det skal ha blitt et hull i av spisestedets vinduer, opplyser politiet. De har foreløpig ikke pågrepet noen i forbindelse med skytingen, men jobber nå med å sikre seg spor utenfor restauranten i Brugata.

Gjerningsmannen skal ha stått utenfor kjøpesenteret Gunerius, og avfyrt minst tre skudd mot spisestedet til Høyre-politikeren Ghazanfar Ali Khan. Deretter skal mannen ha løpt fra stedet, ifølge et vitne.

— Vi fikk en vag beskrivelse. Han er cirka 175 centimeter høy, har grå hettegenser som satt litt stramt rundt hodet, og mørke benklær, sier vaktleder Laila Bach ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Håndvåpen

Politiet er foreløpig ikke sikre på hva slags våpen som ble avfyrt i natt. Ifølge vitnet skal det være en pistol.

Saken fortsetter under annonsen.

— Fra det vitnet sier skal det være en pistol. Men det er ikke alle som ser forskjell på revolver og pistol, sier Bach.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 02.46 i natt, og sperret av deler av Brugata etter hendelsen.

Andre gang

Dette er andre gang på halvannet år at det skytes mot spisestedet til Khan, som representerer Høyre i Stovner bydelsutvalg. Også i april i fjor ble det

inn gjennom vindusruten og døren.

— Motivet er pengeutpressing. De vil ha meg til å betale, sa Khan til Aftenposten.no den gang, og la til at en person han mener å kjenne identiteten på, har forsøkt å presse sønnen hans for penger i lang tid.

Politiet er foreløpig usikre på om det er en sammenheng mellom to skyteepisodene

— Det er litt vanskelig å si. Vi må ta en liten samtale med innehaveren, sier Bach.

- Ikke sammenheng

Bach tror imidlertid ikke at det kan være en sammenheng mellom denne skyteepisoden og

der flere skudd ble avfyrt blant hundrevis av mennesker.

— Det er jeg temmelig sikker på at det ikke er. Det er fordi denne skyteepisoden er veldig lik den som var mot samme sted i fjor, sier Bach.

Dette er andre gangen på halvannet år at det blir avfyrt skudd mot restauranten i Brugata. Her leter politiet etter spor etter at spisestedet ble beskutt i april 2005.
MORTEN HOLM/SCANPIX