Fylte squashblomster

6 squashblomster

litt steinsopp eller kantareller

1/2 løk

1 boks Snøfrisk naturell

2 ss nyrevet parmesan

Saken fortsetter under annonsen.

salt og nykvernet pepper

2 eggehviter

smør til steking og penslingSmørstek en stor neve finhakket sopp sammen med finhakket løk. Mos blandingen med Snøfrisk, og ha i parmesan. Smak til med salt og pepper. Pisk eggehvitene stive, og bland sopp— og ostemasse forsiktig inn. Fyll blomstene med blandingen. Brett inn toppen av kronbladene og legg dem i smurt ildfast form. Stekes ved 200 grader i 8- 10 minutter til blomstene har blåst seg opp og fått litt farge.Squashblomster er å få på grønnsaksmarkeder sørover i Europa. Her i landet må man stort sett dyrke dem selv. Har man ikke egne squashplanter, kan man fylle ostesoppblandingen i paprika, tomater eller skallet av fennikel, for eksempel.

Fylte squash

Squash delt i to på langs

s kogssopp av ønsket slag

1 finhakket sjalottløk

smør til steking

litt hvetemel

fløte

urter

salt og nykvernet pepperSkav ut innmaten i squashen. Stek finkuttet blandingssopp. Bland inn noe squashkjøtt i små terninger. Dryss med litt hvetemel og spe med litt fløte. Smak til. Bruk gjerne urter - timian og persille smaker ekstra godt sammen med sopp. Fyll squashen med blandingen. Stekes i ovn på 200 grader til squashen er al dente, ca. 30- 45 minutter.

Fylte kyllingbryst

Til hvert kyllingbryst trenges:

3 tynne skiver chèvre

50 g sopp

smør til steking

litt hvetemel

salt og nykvernet pepper

litt fløteStek soppen, dryss over litt hvetemel og spe med en skvett fløte til en tykk soppstuing. Skjær en lomme i kyllingbrystet og legg inn osteskivene, etterfyll med stuingen og lukk åpningen med sataypinner eller grillspyd. Stekes pent brune ved middels varme.

Kyllingbryst fylt med sopp og chèvre.
Hauge Jon
Squashblomster fylt med ost og sopp.
Hauge Jon
Squash fylt med soppstuing.
Hauge Jon