En snekker som arbeidet på et hustak i Ramnesveien i Revetal i Vestfold, ble truffet av det første lynnedslaget kl. 08.18.

Den 48 år gamle mannen var ved bevissthet da han ble brakt til sykehuset i Tønsberg.

Stabil

Fra sykehuset blir det opplyst at tilstanden hans er stabil, men at det er for tidlig å si noe om skadene. Han er under vurdering og til behandling.

Ifølge NRK klarte mannen selv å komme seg ned på bakken. Kollegaen hans fortalte at det kom et voldsomt smell da lynet traff.

Operasjonsleder Per Arne Amundsen i Vestfold politidistrikt sier til NTB at de fikk inn flere meldinger om lynnedslag i området fredag morgen.

Saken fortsetter under annonsen.

Tre husløse

Lynet rammet også et hus på den andre siden av Oslofjorden. Rundt 6 mil unna slo det ned i en enebolig på Edholmen på Hvaler klokka 12.35.

Mens det kraftige tordenværet rullet over Østfold, satt huseieren på sitt hjemmekontor og ante fred og ingen fare da lynet kom dundrende ned luftekanalen på kjøkkenet.

Huseier Odd Andre Boholm studerer skadene etter at eneboligen hans på Edholmen på Hvaler ble truffet av lynet fredag.
Andreas Utberg / Utrykningsnytt / NTB Scanpix

Lynet slo hull i taket og det sitter rester av sponplater fra kjøkkenet i fjernsynsapparatet i stua. Kjøkkenvifta er slått ned fra veggen og kjøkkenet er rasert, melder NRK.Ingen ble skadd, men det oppsto brann i forbindelse med nedslaget som førte til sot— og røykskader.

De tre som bor i villaen, er husløse som følge av skadene.

Traff Torp-fly

Flyplassen ved Sandefjord ble satt i alarmberedskap fredag da et Norwegian-fly på vei fra Bergen til Torp ble truffet av lynet. Flyplassens administrerende direktør Gisle Skansen sier at landingen på Torp Sandefjord lufthavn foregikk uten dramatikk.

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier til Tønsbergs Blad at flyet blir stående på Torp fram til det er undersøkt av teknikere. Ifølge et vitne har flyet svimerker på nesepartiet og en del andre steder.

Ingen om bord ble skadd. Passasjerene som skulle til Bergen med det skadde flyet, ble kjørt til Gardermoen og fløyet videre til Bergen, opplyser Sandaker-Nielsen.