Det er sommer og høysesong for sjøfolket. Båtene blir stadig flere, og faren tilsvarende større for sjøens myke trafikanter. Havpadler og nestleder i Oslo Kajakklubb, Frode L. Stangebye, føler seg ikke trygg.— Tradisjonelt har en padlers største risiko vært å drukne. Vi vurderte været, og bestemte selv når vi følte oss trygge nok til å ta en tur. Med alle de raske båtene på sjøen, har vi mistet en del av råderetten over sikkerheten vår, sier Stangebye og svinger ut Bestumkilen mot Hukodden.Ved Dyna fyr kommer flere motorsterke båter susende. Noen sakker av, men de fleste holder farten og skjærer tett forbi Stangebye som balanserer på bølgene.- Det er mylderet av lystbåter som holder høy fart og ulik kurs, som er problemet. Det sikreste er å holde seg unna, men sjøen skal jo være for alle, sier Stangebye.Å innføre fartsbegrensning for lystbåter er en vinn-vinn-situasjon, mener havpadleren. Det gir både mindre støy og forurensning, og økt sikkerhet for båtfolk og de myke trafikantene.

- Absurd fartslek.

Generalsekretær i Norsk Padlerforbund, Sven Nordby Anderssen, er enig med Stangebye. Den eneste måten å komme råkjøringen til livs på, er å sette fartsgrenser.- Det er ikke bare padlerne som føler seg utrygge. Mange bruker hurtiggående båter som et rent leketøy. Det er absurd fartslek. Ønsker man å ha slik aktivitet på sjøen, bør man vurdere å lage soner der folk kan kjøre "galematias" så mye de vil, sier generalsekretæren.Padling er den raskest voksende sporten i Skandinavia. Norsk Padlerforbund har rundt 13 000 medlemmer. Totalt tror Nordby Anderssen at over 100 000 padler kajakk i Norge.- Padlerne har kommet for å bli, og akkurat som båtfolket blir vi stadig flere, sier Nordby Anderssen.Selv legger han inn årene i de verste sommerukene, og venter til ferierende båtbøller har rast fra seg.

Skal ta hensyn.

— Padlerne har ingen krav på særrettigheter, sier generalsekretær Jan H. Syvertsen i Kongelig Norsk Båtforbund.Det er uvettig kjøring, ikke selve farten som er padlernes problem, påstår han. For båtførerne er det en utfordring å få øye på havpadlerne.- Båtførere må ta hensyn til sjøens myke trafikanter. Men de er ikke alltid like lett å få øye på. Mange padlere bruker ikke gule eller oransje vester. Skal vi ta hensyn, må padlerne bruke sterke farger, understreker Syvertsen og legger til:- Men når padlerne beveger seg ut i skipsleden, må de være forberedt på farlige situasjoner.- Hva synes du om padlernes rop etter fartsgrenser i enkelte farvann?- I dag er det kommunene som setter fartsgrenser. Det ansvaret mener vi må ligge hos Kystverket. Da får vi en helhetlig tenkning rundt både fart og merking, sier Syvertsen.