• Denne opplevelsen skulle jeg i høyeste grad vært foruten, sier Marius Hauge. Han ville kjøre Sotra-Shetland i en 14 fots jolle, men kom ikke særlig langt.

Noe pjusk og godt inntullet i håndklær på Legevakten i Bergen innrømmer Marius Hauge (56) fra Oslo at han var overmodig.

— Denne opplevelsen skulle jeg i høyeste grad vært foruten. Turen var en overmodig disposisjon, sier Hauge til bt.no

Tsunamioffer

Hauge ønsket å hjelpe en tsunamirammet ungdom med penger til utdannelse. VG Nett skriver at Hauge i fjor krysset Skagerak fra Lyngør til Skagen, og tilbake til Kragerø for å samle inn penger til den tsunami-rammede gutten.

Dette skal ifølge VG Nett bare ha innbrakt 150.000 kroner, og for å nå målet på 400.000 innsamlede kroner, bestemte Hauge seg for å kjøre i en 14 fots jolle fra Sotra utenfor Bergen til Lerwick på Shetland og tilbake, en tur på 193 nautiske sjømil.

Sterk vind

Hauge la ut i den lille jolla med en påhengsmotor på beskjedne 9,9 hestekrefter rett før midnatt torsdag.

Saken fortsetter under annonsen.

Da var forholdene gode. Men etterhvert økte vinden. Den kom opp i frisk bris, og skapte problemer for oslomannen og hans lille fartøy.

— Det ble forferdelig tungt. Etter tre timer var jeg fullstendig utmattet av å øse og helle på bensin. Det eneste jeg fikk i meg var litt kaffe og noen peanøtter, sier Hauge til bt.no.

Pisset i buksa

Til slutt ble vinden for kraftig for Hauge, som måtte sende ut nødsignal vest for Marstein fyr, som ligger utenfor Korsfjorden, som igjen ligger like ved innseilingen til både Bergen og Hardangerfjorden.

Hovedredningssentralen fikk melding fra båtens nødpeilesender ved 7.30-tiden fredag morgen, skriver NTB.

En kald og våt Hauge ble plukket opp fra en flåte av redningsmannskaper fra Hovedredningssentralen ved ni-tiden fredag morgen. Han var da i fin form, omstendighetene tatt i betraktning.

I ettertid innrømmer han likevel at det var tøft.

— De eneste gangene jeg fikk litt varme, var da jeg pisset i buksa tre-fire ganger, sier Hauge.