Det var i juli at den sivile politimannen oppdaget 17-åringen som kom kjørende i stor fart ut på riksveien mot Bodø sentrum.

UP-betjenten tok opp forfølgelsen av bilen, men da bilen stoppet ved Svartlifoten i Bodø hoppet den unge føreren ut av bilen og la på sprang. Etter 400-500 meter fikk politibetjenten tak i 17-åringen, som fikk overtaket på betjenten. Da så politimannen seg nødt til å bite promillekjøreren i fingeren, skriver an.no.

– Jeg beklager dypt. Jeg var helt nullet ut med den store mannen over meg, sa UP-betjenten da han møtte som vitne i Salten tingrett mandag.

Han sa han bet 17-åringen for å få overmannet ham da han la den ene hånden over nesen og forsøkte å stikke fingrene inn i øynene til politimannen.

17-åringen hadde 1,38 i promille, og innrømmet promillekjøring, uaktsom kjøring, å ha kjørt for fort og å ha kjørt uten førerkort, men nektet for vold.

– Jeg beklager det som skjedde overfor politimannen. Det var en ugjennomtenkt handling. Jeg ville ikke satt meg til motverge hvis jeg hadde visst at han var politimann, sa 17-åringen i retten.

Aktor påsto 75 timers samfunnsstraff over 120 dager eller 75 dagers fengsel, 5.000 kroner i bot og en sperrefrist på to år for å få førerkort.