Har du tips til denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Les også:

— Forholdene vi kjenner til er begått i Oslo sør og øst, samt på Romerike, sier Hanne Kristin Rohde som leder vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Mannen, som

i Romerike politidistrikt i sommer, er 42 år. Han ble senere overflyttet til varetektsfengsel i Oslo, fordi det første overgrepet som politiet kjenner til, skjedde der.

Saken fortsetter under annonsen.

Han er foreløpig siktet for å ha forgrepet seg mot tre gutter i alderen 12-16 år.

Mange stillinger og verv

— Siktede har jobbet som lærer, i barnehage og som vaktmester, samt har hatt verv i fritidsklubber, som karatetrener og i speideren, opplyser Rohde.

— Hans fremgangsmåte er å opparbeide tillit blant de gutter han blir kjent med, for deretter å forgripe seg på dem.

Tillit og grooming

I ett tilfelle skal kontakten med den mindreårige gutten ha blitt opprettett ved såkalt grooming, planlagt kontakt via nettet, for å få mulighet til å forgripe seg.

Politiet tror at mannen kan han utsatte mindreårige gutter for overgrep også andre steder enn på Østlandet.

— Vi ser konturene av noe større her og vi frykter at han har forgrepet seg mot flere personer, i årene helt tilbake til slutten av 1980-tallet og frem til dag.

Derfor tar sedelighetsavsnittet i Oslo pollitidistrikt for første gang i bruk Internett og Facebook for å etterlyse eventuelle overgrepsofre.

— Det er ikke sikkert at eventuelle ofre for denne mannen leser Aftenposten. Derfor forsøker vi å nå ut i nye kanaler. De sakene han er siktet for nå, gjelder gutter i alderen 12-16 år. Men vi utelukker ikke yngre ofre, sier Rohde.

Hun oppfordrer nge gutter/menn som kjenner seg igjen i disse beskrivelsene til å ta kontakt med politiet i Oslo:

Telefon dagtid: 22669163. Telefon kveld og natt: 22669966.