Les også:

Les også:

I en pressemelding bekrefter Oslo politidistrikt at de har mottatt en anmeldelse fra Gerd-Liv Valla om drapstrusler.

"Saken etterforskes ved Oslo politidistrikt, og nødvendige etterforskningsmessige skritt vil bli iverksatt. Av taktiske årsaker kan vi ikke kommentere hvilke operative tiltak som eventuelt vurderes," heter det i den korte pressemeldingen.

PST tier om Valla

I dag la PST frem trusselvurderingen for 2007. I rapporten omtaler PST spesielt trusler mot myndighetspersoner. Men Jørn Holme er taus om truslene mot Valla.

Saken fortsetter under annonsen.

— Det er politiet som håndterer Valla, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til Aftenposten.no.

— Er PST involvert i trusselvurderingen rundt Valla?

- PST er også politiet, sier Bernsen.

Kan selv ta tak i saker

Politiets Sikkerhetstjeneste har ansvar for trusselvurderinger rundt regjering, storting, kongehus og norske myndighetspersoner. Valla går i utgangspunktet ikke inn under noen av disse kategoriene som fagforeningsleder, men Vallas spesielle stilling, kombinert med mediestormen de siste ukene og med det svært personlige trusselbrevet, gjør at PST likevel kan ta fatt i saken.

— Vi har gjort unntak før, sier Bernsen.

Sikkerhetstjenesten anbefaler både synlige og usynlige tiltak for å beskytte truede personer. Blant annet avgjør PST om det er nødvendig med livvakter.

PST kan bli bedt om å gå inn i saker av Justisdepartementet eller kan selv velge å vurdere sakene. Trusselen mot Valla ble offentlig kjent etter arbeidstid i går ettermiddag.

— Vi jobber døgnet rundt, konstaterer Bernsen.

Justisdepartementet vil ikke bekrefte om de har anmodet PST om å gå vurdere den konkrete saken.

— Det jeg kan svare generelt, er at Justisdepartementet er orientert om saken. Sikkerhetstiltak er politiets ansvar. Departementet videreformidler informasjon som tilflyter oss til politiet, sier senior informasjonsrådgiver Gunnar A. Johansen.