Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Sent onsdag går kveld fikk hun beskjed om at skolen hadde mistet to elever. To søstre på syv og ni år, som gikk i andre og fjerde klasse ved skolen.

— Det er helt ufattelig, sier fungerende rektor Eva-Ma Marman.

Hun har ansvaret for 470 elever ved Stenbråten skole på Mortensrud i Oslo, fungerende rektor Eva-Ma Marman. (Foto: Svend Ole Kvilesjø)
Sven Ole Kvilesjø

Hun har fått bistand fra PPT-tjenestens kriseteam i Oslo kommune, for å snakke med elever og lærere.

I tillegg er lokalpolitiet fra Manglerud politistasjon og bedriftshelsetjenesten nå tilstede på Stenbråten skole.

Saken fortsetter under annonsen.

Hun setter seg tungt ned på en krakk i gangen utenfor skolens kontorer. Det er tårer i øynene bak brillene.

— Jeg sier som elevene ute i skolegården. Dette er bare helt ufattelig. Vår jobb nå er å ta vare på elevene. Kriseteamet fra pedagogisk-psykologisk tjeneste i Utdanningsetaten i Oslo kommune kom i morges, for å bistå både elver og lærerne. Naturlig nok har vi mest fokus på andre og fjerde klasse. Men alle elevene ved skolen blir snakket med, sier Marman til aftenposten.no.

- Svarer på spørsmål

Hun fikk vite om familietragedien på Mortensrud sent i går kveld og fikk varslet alle lærerne, slik at de kunne møtes til et samrådsmøte tidlig i morges.

- Hvordan forteller man slikt til elever, og andre barn som spør?

— Ved å lytte til barna, være åpne og ærlige. Vi har sagt at vi dessverre har mistet to barn i denne tragedien. Vi sier at de er døde. Og vi svarer på spørsmål fra elevene.

Rektor forteller at de prøver å nomalisere undervisningen mest mulig. Men at de er til stede for dem som trenger det.

— For spørsmålene vil nok komme i tiden framover.

Til daglig er Eva-Ma Marman assisterende rektor på Stenbråten skole, der hun har vært ansatt siden 2002. Men hun fungerer som skolenes øverste sjef, mens rektor er på ferie.

Stenbråten skole er en av to barneskoler på Mortensrud, i Søndre Nordstrand bydel i Oslo. Skolen har 470 elever fra 1-7 klasse, med tre grupper på hvert klassetrinn.

- Nå skal jeg gå og snakke med de største elevene. Det er de som tenker mest.

Politiet følger opp pårørende

Også politiet er nå opptatt av å ta vare på skoleelevene og de pårørende etter at en far skal ha drept sin kone og tre barn og deretter tatt sitt eget liv.

— Vi har god kontakt med de pårørende i saken. De trenger mye hjelp, og vi gir dem den hjelpen de trenger, sier politiinspektør Hanne Kristine Rohde i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse torsdag formiddag.

— I morgentimene i dag kom en etterforsker fra Manglerud politistasjon på stasjonen på Grønland og orienterte etterforskningsledelsen. Folk herfra har vært på skolen hvor disse jentene var elever, og også hatt kontakt med utdanningsetaten for å ta vare på de involverte, sier Rohde.

Dødsårsaken er ikke klarlagt, og politiet venter ikke noen foreløpig obduksjonsrapport i dag.

Politiet antar at den 41 år gamle mannen drepte sin kone og deres tre barn, før han tok sitt eget liv.

Politiet etterforsker dermed fire drap og ett selvdrap etter at mor og et spedbarn (14 dager) ble funnet døde hjemme på Mortensrud onsdag ettermiddag, og far og to døtre på sju og ni år ble funnet døde i Gjersjøen i Oppegård kommune.

Familiens bil ble funnet forlatt ved Gjersjøen og kjørt bort for tekniske undersøkelser. FOTO: HANS O. TORGERSEN
HANS O. TORGERSEN