• Ett hundre og førstisekstusen seere! Det er jo helt fantastisk, sier Masters-sidekommentator Øyvind Rojahn.

— Det var kjempegøy å få være med på NRK-sendingen, og jeg håper jeg får muligheten en annen gang. Jeg vet jo ikke hva slags forventninger NRK hadde, men 146.000! Masters ble jo sendt på en ukristelig tid også. Dette var moro, sier han og ler.

— Skummelt å debutere som programleder?

— Klart det var litt nerver første kvelden. Bildene byttet så utrolig fort. Du bør jo helst snakke om det som er på skjermen, men når jeg begynte å fortelle litt om spilleren, eller snakke om slaget, så hadde jo kameraene fanget inn en annen spiller... Men jeg synes det fungerte bra, selv om Thomas og jeg er amatører i TV-sammenheng.

— Og den ferske golf-kommentatoren Rike?

— Jeg ble skikkelig imponert av Kjell Kristian Rike. Han kan så utrolig mye. Ramset opp tall og fakta som han hadde i hodet etter å ha sett noen andre golfturneringer på TV.

— Tilbakemeldingene jeg har fått fra seerne viser at folk er glad for det folkelige nivået vi la oss på. Selv om folk spiller golf selv, er det ikke sikkert at de forstår alt som skjer under en proffturnering. Derfor var det nok riktig av NRK å legge sendingene ned på grasrotplanet, sier Rojahn.

Nå blir det massivt med trening på ham de neste 14 dagene.

  • Jeg håper å få spille europatour i Barcelona 28. april, og derfra blir det full fart frem til midten av november.
<b>Øyvind Rojahn</b> vil helst være ute på tour, men takket spent ja til å være ekspertkommentator under Masters-sendingene på NRK. (Her fra europatour-kvalet på San Roque i november i fjor.)
SVEND OLE KVILESJØ