• Jeg ønsker ikke at honoraret mitt skal prioriteres fremfor viktige stillinger, skriver ordføreren i en e-post.

I en e-post til Vågå kommunestyre, som VG har fått tilgang til, skriver den overgrepstiltalte ordføreren Rune Øygard at han beklager belastningen straffesaken har påført bygda, og at han Vågå kan la være å betale lønn til ham i 2013.

Frasier seg lønn

«Jeg ønsker ikke at honoraret mitt skal prioriteres foran viktige stillinger, tjenestetilbud i bygdene eller i sentreim eller for kommunen samlet sett, eller før til innføring / økning av avgifter overfor innbyggerne. Derfor ønsker jeg ikke utbetalt honorar om permisjon skulle bli aktuelt i 2013», skriver Øygard i e-posten.

Tidligere i denne uken vedtok formannskapet i Vågå at de bare skal betale én ordførerlønn neste år. Frem til nå har Vågå betalt ordfører lønn både til Øygard og fungerende ordfører Iselin Jonassen.

Øygard har vært permittert i syv måneder fra sin stilling, og har i den perioden hatt full ordførerlønn, det vil si 660.000 kroner i året.

I brevet VG har tilgang til, takker også Øygard kommunestyret for ryddig håndtering av permisjonssøknaden i vår.

Domsavsigelsen i saken mot Rune Øygard er 17.desember. Øygard er tiltalt for seksuell omgang med en ung jente som nå er 17 år.

Da overgrepene skal ha startet, var hun 13 år gammel.

Påstand om fire års fengsel

Aktoratet la under rettssaken ned påstand om fire års fengsel for Øygard, mens Øygards forsvarer, Mettte Yvonne Larsen, ba om full frifinnelse for sin klient.