Det var nok mange som fikk bakoversveis over kaken som ble åpnet under lunsjen i rådhuset på Kyrksæterøra fredag formiddag. Et bilde av den tidligere geriljalederen og trusseldømte mulla Krekar i KIL/Hemne-drakt prydet marsipanlokket. Rundt bildet sto det «Velkommen storbonden».

— En utflyttet hemnværing som jobber i Trondheim ønsket å spandere en kake på Hemne kommune. Han ukependler til Hemne, og overleverte kaka via en annen mann. Jeg tok med kaka til lunsjen i dag, forteller ordfører Ståle Vaag (Ap) til adressa.no.

- Stolt over Hemne

— Mannen hadde fått laget kaken hos et bakeri i Trondheim. Han fortalte at han var stolt over måten Hemne kommunen hadde taklet mulla Krekar-saken på, og ønsket å gi oss en kake, sier han.

Det var tirsdag at det ble kjent at Oslo politidistrikt hadde vedtatt at mulla Krekar skal tvangsflyttes til Kyrksæterøra etter at han har sonet dommen for trusler ved Kongsvinger fengsel.

— I humorens ånd så synes jeg dette var en artighet, sier Vaag om den spesielle kaken. Han har selv sett det manipulerte bildet av Krekar i KIL/Hemne-drakt som har florert på sosiale medier.

— Jeg rakk aldri å spise noe av den selv.Men jeg lovet å ta imot kaken slik at de som jobber på rådhuset fikk den til lunsjen, sier Vaag.

God reklame

Han forteller om et umenneskelig trøkk de siste dagene etter at Krekar-saken eksploderte i norske medier.

— Det har gått i ett, 24 timer i døgnet. Det begynte først å roe seg litt ned i går. Da fikk jeg snakket med folk og hørt hva som rørte seg blant innbyggerne, sier ordføreren.

Fredag kveld fikk han til og med satt seg ned foran TV-en og sett «Nytt på nytt».

— Jeg var spent på hva som ville dukke opp der. Vi var behørig nevnt. Det er ingen tvil om at Hemne og Kyrksæterøra er satt på kartet. Kanskje ikke helt på den måten vi ønsket, men samtidig tror jeg ikke det er mange som ikke vet hvor Kyrksæterøra er nå. Det er utrolig til markedsføring, sier Vaag.