Les også:

Det er høy partyfaktor i Stockholm, og de kongelige går fra den ene festligheten til den andre.

I formiddag dro kronprins Haakon og Mette-Marit fra Kongeskipet til en privat lunsj for utvalgte gjester til Sturehofs slott i Botkyrkan som ligger vakkert til ved Mälaren. Det svenske hoffet er vertskap og hele den svenske kongefamilien deltar sammen med utvalgte kongelige gjester og familie.

Kronprinsesse Victroia (32) og Danile Westling (36) gifter seg i morgen, og igår kveld festet 200 av de yngre kongelige og brudeparets nærmeste venner på Drottningholms slott. Klokken kvart over to kom Haakon og Mette-Marit hjem til Kongeskipet der de bor under oppholdet i Stockholm.

De måtte opp tidlig idag og dro avgårde på lunsjen, mens Märtha Louise og Ari Behn kunne ta en rolig morgen siden de ikke er gjester på Sturehofs slott.

Saken fortsetter under annonsen.

Festen i går var av såkalt privat karakter og pressen var ikke velkommen.

Men svenske aviser skriver i dag at Haakon og Mette-Marit, Märtha og Ari kuppet middagen i går ved å gi Victroia og Daniel en egen musikalsk gave.

"Musikk-kuppet" skal ha blitt svært godt mottatt av gjsetene.

De to parene skal ha øvet på Kongeskipet i går ettermiddag, og skal ha hatt hjelp av låtskriveren og artisten Gabriel Forss og en kollega. Om bord var både gitar og keyboard.

Øver i kirken

Prinsesse Ingrid Alexandra (6) skal være en av brudepikene under lørdagens vielse, og i går øvde hun i Storkykan. I formiddag fikk hun besøk av Nederlands lille prinsesse Catharina Amalia (6).De to prinsessene er begge tronarvinger og jevngmale og har allerede startet et vennskap som kan vare livet ut.

Dronning Silvia og kronprinsesse Victoria er ikke med på lunsjen i Stirehof, de øver i Storkyrkan sammen med brudepiker— og brudesvenner.

Etter den private lunsjen på Sturehofs slott, er det klart for den svenske regjeringens mottagelse, middag og gallaforestilling.

Dronning Sonja og kong Harald slutter seg til festlighetene senere fredag.

Märtha Louise og Ari Behn kunne ta det rolig fredag formiddag. Bildet er tatt torsdag på Kongeskipet Norge før festen på Drottningholm Slott.
SCANPIX
Klokken kvart over to kom Haakon og Mette-Marit hjem til Kongeskipet der de bor under oppholdet i Stockholm. Bildet er tatt før festen, torsdag ettermiddag.
SCANPIX