Den vedvarende overkapasiteten på papirproduksjon i Europa er årsaken til at det nå arbeides med en plan om å legge ned produksjonen i Skien i Telemark første kvartal 2006.

— Vi er en av verdens ledende produsenter av trykkpapir og må tilpasse vår kapasitet til det volumet som gir akseptabel inntjening, sier konsernsjef Jan Oksum i en pressemelding.

Konsernsjefen var onsdag til stede på fabrikken i Skien for å orientere de ansatte om beslutningen.

— Jeg har stor forståelse for den usikkerheten våre medarbeidere på Norske Skog Union føler, sier Oksum.

Markant reaksjon

De ansatte møtte konsernledelsens beslutning med sinne og frustrasjon.

Saken fortsetter under annonsen.

— Det var en markant reaksjon blant de ansatte på det første allmøtet i dag. Da fikk vi høre anbefalingen om nedleggelse av produksjonen, sier Jan Grini, hovedtillitsvalgt ved Norske Skog Union, til NTB.

Informasjonsansvarlig Siri Tron Fagervold ved Union håper at beslutningen om stans av produksjonen ikke blir et endelig vedtak.

— Vi håper selvsagt at dette ikke skal bli kroken på døra, men det er forståelig at folk er sinte og frustrerte etter å ha fått en slik beskjed, sier hun.

På tvers av partigrenser

Også lokalpolitikerne i Skien stiller seg uforstående til nedleggelse. Ledende lokalpolitikere går nå sammen for å hindre stans ved den truede fabrikken i Skien.

Fylkesordføreren i Telemark, Gunn Marit Helgesen (H), har sammen med seks ordførere i fylket på tvers av partigrensene stilt seg uforstående til at overskuddsbedriften Union blir anbefalt nedlagt.

Norske Skog Union har 380 ansatte og en produksjonskapasitet på 260.000 tonn. Styret i Norske Skog vil behandle saken på styremøtet den 2. august. Det er bedriftsforsamlingen som skal ta den endelige beslutningen i saken.

De ansatte var sinte og skuffet etter allmannamøtet.
ØRN E. BORGEN / AFTENPOSTEN