• Her er budsjettlekkasjene som er kjent så langt— Jeg har sovet veldig godt og ser selv fram til å legge fram neste års statsbudsjett for Stortinget, sa Siv Jensen da hun møtte pressen utenfor sitt hjem på Nordstrand onsdag morgen, tre og en halv time før hun skulle legge fram regjeringens første statsbudsjett.

Se intervjuet med Siv Jensen øverst.

— Det er viktig at regjeringen legger fram et budsjett som er godt tilpasset norsk økonomi, sier Jensen, som legger til at regjeringen har tatt høyde for en rekke faktorer, og at norsk økonomi nå trenger en omstilling.

Stempel

— Jeg mener dette er et budsjett som har veldig tydelig Frp- og Høyre-profil. Jeg er veldig klar over at vi har en samarbeidsavtale med KrF og Venstre og vi har selvfølgelig også tenkt på dem. Men vi har først og fremst tenkt på regjeringsplattformen, sier Jensen.

— Jeg er skjerpet og spent, understreker hun.

Jensen mener hun har satt et godt stempel på statsbudsjettet, men som seg hør og bør fikk hun flere spørsmål om hensynet regjeringen har tatt til KrF og Venstre i budsjettforslaget. Frp-lederen mener de to samarbeidspartiene ikke vil bli skuffet, men presiserer at det er mye det skal forhandles om i ettertid.

Saken fortsetter under annonsen.

— Jeg har stor respekt for at det budsjettet som denne Høyre- og Frp-regjeringen legger fram, også skal forhandles om fordi KrF og Venstre også vil ha behov for å sette sitt stempel på budsjettet. Sånn er det i et samarbeid, sier Jensen.

Les også:

Forløsning

Hun vil ikke si om regjeringen har gjort endringer i siste liten, og understreker at regjeringen har hatt en helt ordinær prosess med behandlingen av budsjettet.

— Jeg håper det vil være en del positive overraskelser, sier Jensen.

Hun mener oljeprisen ikke har spilt nevneverdig inn i arbeidet med budsjettet.

— Oljeprisen varierer over tid, og for øyeblikket er det ingen dramatikk i det vi ser, sier finansministeren.

Jensen sier arbeidet med regjeringens første statsbudsjett har preget henne den siste tiden ved å komme med følgende sammenligning:

— Jeg har tullet litt med at jeg har følt at jeg har gått høygravid i mange uker, og nå er forløsningen endelig kommet.

Les også: