To menn på 23 og 27 år er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse etter skyteepisoden inne på Caduvil i Sandnes natt til søndag, skriver Aftenbladet.no.

— De to er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse etter slåsskampen med vakter på utestedet. Siktelsen vil trolig bli utvidet til også å gjelde selve skyteepisoden, sier jourhavende jurist i Rogaland politidistrikt, politiadvokat Birgitte Budal Løvlund til Aftenbladet.no.

Politiet melder søndag ettermiddag at det var et paintballvåpen som ble avfyrt inne på utestedet, ikke en softgunpistol slik tidligere meldt.

De to siktede, begge hjemmehørende i Sandnes og kjenninger av politiet fra før, blir sittende i arresten. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om de blir begjært varetektsfengslet.

Politiadvokat Budal Løvlund vil ikke kommentere hvilke type saker de to har på seg fra tidligere.

Saken fortsetter under annonsen.

Stakk fra stedet

Alarmen gikk hos politiet litt over halv to natt til søndag om at det hadde vært skyting inne på utestedet i Ole Bulls gate i Sandnes sentrum. Da politiet kom til stedet var imidlertid alt rolig, og gjerningsmannen forsvunnet.

— Jeg har jobbet 30 år i bransjen, men aldri opplevd noe lignende, sier innehaver Gary Taylor til Aftenbladet.no.

To skudd

— Vi har en terrasse på baksiden av lokalet, hvor en av gjestene ramlet på gulvet etter en krangel. I fallet så andre av gjestene at han hadde en pistol. Vaktene som var tilkalt ble angrepet bakfra av to av kompisene hans. Da tok mannen fram pistolen og fyrte av to skudd mot vaktene med det som viste seg å være et luftvåpen, sier pub-innehaveren.

Vaktene ble lettere skadet i basketaket og måtte på legevakta og sy et par sting, ifølge Taylor, mens de tre mennene som var involvert stakk av.

- Men vi har overvåkingskamera, så vi har dem på tape. Det kommer vi til å distribuere til de andre utestedene både i Sandnes og Stavanger, så de trenger ikke vise seg ute på byen mer. De er utvist, på livstid, legger Taylor til.

Natt til søndag ble en Stavanger-mann tatt hånd om av politiet etter at han var observert med en pistol utenfor utestedet Dickens i Stavanger. Vedkommende har fått 8.000 kroner i forelegg, og luftvåpenet er inndratt.