Tre menn fra Hordaland er pågrepet og siktet for drapet på den 60 år gamle mannen. De tre ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen lørdag formiddag.

Politiet valgte å fremstille den ene mannen først. Dette er en 61-åring fra Austevoll i Hordaland. Han skal være far til en av de andre siktede. Det ble krevd lukkede dører under fengslingsmøtet.

Bundet

Av siktelsen som politiadvokat Kjetil Kvalvik leste opp ved begynnelsen av rettsmøtet går det fram at politiet mener to yngre menn, 61-åringens sønn og en kamerat, har oppsøkt avdøde på Halsnøy.

De skal ha bundet ham med tape på hender og føtter og slått ham mens han var hjelpeløs, blant annet med et balltre i hodet.

Nekter

Politiet mener drapet skjedde etter samråd med 61-åringen som ble fremstilt først for fengsling lørdag. Mannen selv nekter straffskyld.

Ifølge Bergens Tidende kan bakgrunnen for drapet være sjalusi. Den avdøde 60-åringen har drevet restaurant i Austevoll. Der ble han samboer med en kvinne som også skal ha vært sammen med den 61 år gamle mannen som nå er drapssiktet. Kvinnen druknet for noen år siden, og det skal ha gått rykter om at det ikke var noen naturlig drukning.

LENE VERMEDAL/BT