Tyvene slo til mot smykkeselgerens bil under en time etter at han tok inn på Holmen Fjordhotell i Asker mellom klokken 15.15 og 15.25, mandag i denne uken. Selgeren hadde kort tid tidligere presentert sin kolleksjon i en smykkebutikk på Slemmestad.

Les også:

Bilen sto parkert på hotellets parkeringsplass blant 300 andre biler, og politiet tror ikke at det var tilfeldig at tyvene slo til mot akkurat smykkeselgerens bil.

Smykkeselgeren kom fra den norske smykkegrossisten Panorama. Han hadde ni kofferter med smykker i bilen, og alle ble stjålet.

Bilder fra overvåkningskameraer ved hotellets parkering leder politiet til å se etter en spesiell bil: En rød Toyota Prius. Dette er en sjelden bil i Norge. Prius er en såkalt hybridbil med både forbrennings— og elektromotor.

Saken fortsetter under annonsen.

  • Hvis noen i det aktuelle tidsrommet har gjort noen observasjoner av en rød Toyota Prius med to personer i området, ber vi dem ta kontakt med politiet, sier førstebetjent Laila Stenersen ved Asker og Bærum politidistrikt.

Trolig vil politiet kunne identifisere seg frem til bilen ved å søke i registrene. Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken er det per 19. november bare registrert 135 røde Toyota Prius i Norge. Av over 1600 Prius er under ti prosent røde.

Tilsvarende hendelse

Politiet tror ikke smykketyvene slo til mot smykkeselgerens bil ved en tilfeldighet.

  • Bilen er ikke tilfeldig utvalgt blant alle de parkerte bilene. Gjerningsmennene har nok gjort en observasjon, men hvor og når har vi ikke oversikt over, sier Stenersen.

Aftenposten.no har fått opplysninger om at tyver knuste et vindu og brøt seg inn i en bil tilhørende en selger av bakker til smykkeforretninger. Disse bakkene er brukt for å stille ut smykker i gullsmedbutikker.

Tyvene skal ha slått til mot smykkebakkselgerens bil på parkeringsplassen på Ikea, bare en time etter at han presenterte varene sine i en gullsmedbutikk på Holmen i Asker.

Lett omsettelig

Administrerende direktør Arne Lunder ved Panoramagruppen forteller at det var en stor kolleksjon av smykker som ble borte i tyveriet.

— Mange av smykkene er rene standardvarer, som gullkjeder og sølvsmykker. De har ikke så høy verdi i seg selv, men det er størrelsen på kolleksjonen som gir den høye verdien. Det er også noen særtypiske smykker i kolleksjonen, men den er ikke preget av få ting til høy pris. Dette er produkter som vil være lett omsettelige, sier Lunder til Aftenposten.no.

Han forteller at deres selgere reiser rundt i bil og viser frem kolleksjoner til forretninger i hele landet, men at noe liknende aldri tidligere har skjedd.

  • Jeg kan ikke si om dette var et planlagt tyveri, men det er ganske usedvanlig at de har klart å finne frem til bilen. Våre selgere reiser rundt til gullsmedforretninger, og har man uedle hensikter er det mulig å utnytte situasjonen. Men det har aldri skjedd før på denne måten, og vi må vurdere sikkerheten rundt transporten etter dette, sier Lunder.

Alle smykkene er forsikret.

Dette er noen av de mer spesielle smykkene som ble stjålet i tyveriet. (Alle priser cirkapriser oppgitt av grossisten)<br/> Gull med diamant. 1200-1700 kroner.
Alle bilder: PANORAMAGRUPPEN
Gull/ hvitt gull: Anhengene til venstre: ca. 1900 kr.<br/>Ring ca. 4.000.<br/>Armlenker( til høyre i bildet): 2.500 ¿ 6.500 kroner.
Sølv collier ca 2000,- <br/> Armbånd ca 1000
Pan sølv anheng: ca 1600 kroner.
Pan sølvanheng (venstre) ca. 1600 kroner.<br/>Anheng til høyre ca. 750 kroner.