Skiheisen sto stille i Bjorli søndag. Stedet der fireåringen lørdag ble påkjørt av en tråkkemaskin var markert med en snøhaug pyntet med granbar og røde roser, og omkranset av tente lys.

Sterk preget

Snøen lavet fortsatt ned da omkring 200 skiløpere, bygdefolk og turister på påskeferie samlet seg til minnestunden ved 13-tiden søndag. Også den 31 år gamle sjåføren av tråkkemaskinen deltok i minnestunden. Han har jobbet to år ved Bjorli skianlegg og har flere tusen timer bak seg i tråkkemaskinen. Sjåføren skulle senere søndag avhøres av politiet.

Forsamlingen var sterkt preget av ulykken. Flere av de tilstedeværende hadde forsøkt å redde den lille jenta og faren hennes. Faren ligger hardt skadet på Ålesund sykehus.

Et minutts stillhet

Sognepresten i Lesja ledet minnestunden.

– Selv om innsatsen fra mange frivillige var stor fikk dette likevel et tragisk utfall, sa sogneprest Jorunn Raddum, og ba forsamlingen uttrykke sin medfølelse med familien og alle de berørte med ett minutts stillhet.

– Ulykken minner oss alle om hvor skjørt livet er, og hvor lite vi vet om morgendagen, sa sognepresten.

Familien til den omkomne jenta var ikke til stede under minnestunden. Hennes mor og jentas to brødre reiste hjem til Ulstein ved Ålesund lørdag kveld.

<b>Minnestund. </b> Flere hundre var samlet til søndagens minnestund for for den fire år gamle jenta som ble påkjørt av en tråkkemakin i Bjorli skisenter påskeaften.
ODDBJØRN RUNDTOM/SCANPIX