— Nazi! Jeg skal drepe deg! skrek 26-åringen da han ble pågrepet på Tøyen i Oslo en vinternatt for to år siden.Sist uke ble han dømt for drapstrusler mot politiet, og for forulempning av offentlig tjenestemann, i Oslo tingrett. Mannen ble også dømt for fyllekjøring med bil.Straffen ble 60 dagers ubetinget fengsel pluss 15.000 kroner i bot.

Avslørt av hund

Det hele startet da en politipatrulje oppdaget at mannen gikk på gaten med en amstaff-hund, en såkalt kamphund, som ikke var i bånd. Politifolkene tok kontakt med domfelte, som var svært beruset.Da ble det bråk; 26-åringen opptrådte svært aggressivt overfor den ene politimannen, og da politimennene valgte å pågripe mannen, ble det ikke stort bedre. Også i arresten skjelte han ut en ansatt.I retten unnskyldte mannen seg med at han var svært full da pågripelsen skjedde, men dommer Inger Kjersti Dørstad fant ingen formildende omstendigheter bortsett fra at det er gått lang tid siden forbrytelsene skjedde.

"Ikke fyllerør"

"Det er intet ved politiets handlemåte som kan sies å ha fremprovosert (...) handlemåten, tvert imot opptrådte politiet bevisst for å unngå konfrontasjon", skriver Dørstad i dommen.Dommeren skriver også: "Truslene fremsto ikke som fyllerør, men virket målrettet."26-åringen må også betale 4000 kroner i saksomkostninger. Amstaff - eller amerikansk staffordshire terrier som rasen egentlig heter - er nå forbudt i Norge. Forskriften trådte i kraft 22. august i år.