Les også:

Politimannen som er tiltalt for å ha gitt taushetsbelagt informasjon og bilder til VG og Se og Hør, angrer bittert på kontakten med journalistene og mener han ble bondefanget. — Du blir bondefanget, mister kontrollen over sunn fornuft, fortalte tiltalte i retten torsdag. - Kan det være at man føler seg betydningsfull, spurte aktor. - Ja, det også.

Ga bilder til VG

Den 57 år gamle politimannen, som er blitt pensjonist i tiden som er gått fra han ble pågrepet i april 2008 til straffesaken mot ham startet torsdag, innrømmet i retten at han to ganger har gitt bilder fra politiets register til VG. Han nekter konsekvent for at han har vært kilden til en lang rekke oppslag i VG som Spesialenheten mener å kunne knytte til hans mange telefonsamtaler med en av avisens kriminalreportere. - Informasjonen har bare gått en vei - til meg, fortalte politimannen.Han angrer i dag sterkt på at han ikke avviste journalistene som ringte.

- For sent

— Jeg klarer ikke å avvise ham tøft og røft, som jeg burde. Jeg burde slått i bordet, selvfølgelig burde jeg det, men så slår han over i personlige ting som vi snakker om. Han er på en måte en selger, men det er ubehagelig, det kan jeg love deg. 57-åringen fortalte at han opplevde de mange opprigningene fra journalistene som «mye pes» og føler seg misbrukt. - Jeg er for svak, det er mulig at de skjønte det og brukte det. - Har du følt deg misbrukt? - Ja, i den grad det å få mye pes er å bli misbrukt.