Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opprettholder siktelsen mot mannen som ble løslatt fredag etter angivelig å ha fremsatt trusler mot Stortinget.

Mannen satt fredag formiddag i avhør med PST, som etterforsker saken.

Han er løslatt fordi vilkårene for varetektsfengsling ikke anses å foreligge, men siktelsen mot ham opprettholdes. Den siktede er ilagt forbud mot å oppholde seg nærmere Stortinget enn 300 meter i seks måneder, tvitret PST fredag ettermiddag.

Deler av Oslo sentrum ble sperret av natt til onsdag, mens store politistyrker forsøkte å få tak i mannen som skal ha truet med å sprenge Stortinget. Uttalelsen skal ha falt da 27-åringen snakket i en mobiltelefon på bussen mellom Hønefoss og Oslo.

— Fyllerør

Situasjonen var først under kontroll i 12-tiden onsdag, da mannen ble pågrepet på Lambertseter i Oslo.

27-åringen betegner selv hele episoden som fyllerør, og sier han ikke husker noe av det. Han beklager på det sterkeste oppstyret han har satt i gang, opplyser hans forsvarer, advokat Tor Kjærvik.

Mannen ønsket i utgangspunktet ikke å få oppnevnt noen forsvarer, og har ikke villet ha Kjærvik til stede under avhørene.

Tilknyttet NDL

Den siktede 27-åringen har tilknytning til den islamfiendtlige grupperingen Norwegian Defence League (NDL).

Han har blant annet deltatt på en demonstrasjon sammen med dem i Oslo i desember i fjor. Mannen er tidligere dømt for tyverier og narkotikabruk.I etterkant av politiaksjonen som ble satt i gang grunnet de angivelige truslene, kom det kritikk mot Stortingets ledelse for ikke å ha informert stortingsrepresentantene og de ansatte godt nok om situasjonen. Blant strakstiltakene som er satt inn, er SMS-varslinger.