Suzann Pettersen åpnet glimrende og tok ledelsen i den første majorturneringen på LPGA-touren i år. Hun gikk første runde i California fem under par.

Tutta hadde fem birdier på åpningsrunden og spilte bortimot perfekt. Hun har ett slags ledelse på Lorena Ochoa som bommet på birdieslag på de to siste hullene.

Suzann Pettersen har slitt med en liten skade i det siste. Hun har vært behandlet med kortison, men hun viste ingen tegn til at skaden hemmet henne.

– Det er ganske utfordrende å spille her, og det er viktig å treffe godt på teen for å komme i god posisjon, sa Tutta etter å ha fullført den første runden.

– Det gjelder også å ha tålmodighet, og jeg er overbevist om at jeg kan spille bogeyfrie runder her når som helst, sa Pettersen etter den flotte åpningsrunden.

Saken fortsetter under annonsen.

Stor selvtillit

Tutta spilte med stor selvtillit torsdag, og hun fleipet litt med de journalistene som spurte henne om greenene og roughen så vanskeligere ut i år enn tidligere.

– Det som gjelder roughen kan jeg virkelig ikke svare på, sa Tutta, som håper hun skal være i stand til å fortsette å storspille etter hvert som turneringen fortsetter med andre runde fredag.

– Det som er viktig her er å være fokusert. Det gjelder å stå på og håpe at ballen lander på eller i nærheten av greenen etter utslagene. Det gjelder å holde ballen i spill, rett og slett, mente Pettersen.

Hun har sikret seg et lite overtak på konkurrentene etter den første runden. Ved siden av Ochoa som ligger ett slag bak, ligger storspillere som australske Karrie Webb, Yani Tseng fra Taiwan og britiske Karen Stupples to slag bak henne.

Det amerikanske håpet Michelle Wie fikk det, for eksempel, ikke helt til å klaffe på den første runden og endte på 71 slag. Hun ligger altså langt bak i køen.

Ute i tre uker

Suzann Pettersen har tre topp ti-plasseringer i de turneringene hun har spilt i år, men den skaden hun har slitt med har holdt henne borte fra konkurranser i tre uker, og det kan ha satt henne litt tilbake.

– Før denne turneringen her i California hadde jeg trodd jeg skulle fått to gode uker med fin trening. I stedet ble det to uker med behandlinger, fortalte hun.

Pettersen var en av dem som startet veldig tidlig torsdag. Hun var i gang på banen før sola hadde begynt å varme.

– Jeg merket allerede på oppvarmingen at det var kjølig. Det var faktisk så kaldt at jeg en liten periode trodde jeg skulle på skitur. Jo, jeg var kledd slik at jeg frøs litt i starten, fleipet den norske jenta.

– Jeg synes jeg gikk en god runde med seks birdier og to bogeyer. Det er viktig å åpne bra på denne banen, for forholdene kan veksle veldig. Fredag kan du komme på banen og oppleve veldig sterke vinder, og da er det fint å ha noen slag å gå på, sa Lorena Ochoa, som er den som endte nærmest Suzann Pettersen på åpningsrunden torsdag.

Turneringen avsluttes søndag.