Det var onsdag ettermiddag det skjedde:En ansatt ved Hundsund Barnehage i Bærum trillet alle barnevognene inn i et vognskjulet ved barnehagen. Flere av de yngste i barnehagen hadde da ligget og sovet i vognene i noen timer.

Alle vognene ble tømt, unntatt én: Der lå tvillingene Iris og Siri lå fastspent i vognen sin, og slik ble de liggende i over timer — gråtende - før barnehagepersonalet og moren fant dem etter rundt 30 minutters leting, skriver Budstikka.no.

– Stusset

– Da jeg kom for å hente barna i halv fire-tiden, sa de at tvillingene allerede var hentet. Jeg stusset på det, da au pairen ikke hadde nevnt dette på telefonen 20 minutter tidligere, sier Marianne Nergaard til avisen.

– Da jeg reiste hjem og fant au pairen hjemme uten tvillingene, begynte vi å forstå at noe merkelig hadde skjedd, og vi skyndet oss tilbake til barnehagen for å lete etter ungene, forteller hun.

Hun ble da svært redd:

Saken fortsetter under annonsen.

– Det var en fryktelig følelse å stå der og ikke vite hvor de var. Men jeg trodde allikevel ikke at de var kidnappet – bare borte, sier Nergaard, som forteller at tvillingene skal ha sluppet unna det hele uten skader av noe slag.

Legger seg flat

Gunn Årdal, styrer i Hundsund Barnehage, legger seg helt flat etter at et tvillingpar ble glemt i over to timer.

– Det var en stor feil som ble gjort, og det skal aldri skje igjen. Jeg tar fullstendig ansvar for dette, sier Gunn Årdal styrer i Hundsund Barnehage.

Til tross for kaos og redsel: Tvillingforeldrene roser barnehagen for oppfølgingen.

– De ringte oss i går kveld, og forklarte at de tok det veldig alvorlig. Man kan ikke klandre så mange andre enn den ene personen som gjorde disse to feilene, forteller pappa Marius Nergaard.

Gunn Årdal opplyser at det er opprettet en personalsak etter episoden.