21 år etter 1993

«Ansvaret for en lærerstreik hviler først og fremst på Undervisningsforbundet», skrev Dagens Næringsliv i en lederartikkel før helgen. Påstanden virker noe urettferdig overfor pensjonisten Magne Songvoll som var forbundets siste leder da det i 1993 gikk inn i Lærerforbundet. Lærerforbundet ble så en del av Utdanningsforbundet i 2001.

Vi snakker altså snarere om gårsdagens næringsliv.

Tøymeldinger

Følgende står å lese på en vaskelapp festet til et plagg for barn: «Wash inside out. Remove child before washing.»

Forbrukerinformasjon er naturligvis viktig, men den kan også bidra til å sementere et kjønnsrollemønster. Vi finner denne beskjeden på en vel-tvitret vaskelapp, under symbolene for vasketemperatur m.m.: «Or give it to your mother. She knows how to do it».

Syltynt

Den kinesiske telegiganten Huaweis siste smarttelefon markedsføres i norske annonser som «Verdens tynnest».

Den er så liten at det ikke engang er plass til en e på slutten.

Flyveblad

Dagbladets lesere kan ekstremt mye om fly. En Under streken-leser moret seg forleden med å ta fly-quizen på en av Dagbladets nettsider og svarte riktig på 8 av 10 spørsmål. Men gjennomsnittet blant dem som hadde prøvd seg, var på «10,4 av 10 riktige».

Imponerende!

Stanser Putin

Russland stanser import av en rekke varer fra Norge. Jusprofessor Peter Ørebech ved Norges fiskerihøgskole i Tromsø påpeker overfor NRK at dette har ikke Russland lov til.

Da er i hvert fall den saken løst.