Det har siktede forklart i politiavhør. Siktede har i detalj forklart seg om hvordan han drepte sin ektefelle, ifølge Stavanger Aftenblad.

— Han har gitt en detalj forklart seg om hvordan han drepte henne. Vi har ikke fått noen foreløpig obduksjonsrapport ennå, og jeg kan derfor ikke gå inn på forklaringen hans, sier politinspektør Kristin Nord-Varhaug.

VG opplyser at undersøkelser med stor tydelighet viser at tobarnsmoren har blitt utsatt for kvelning.

Det er ingen spor etter stump vold eller andre ytre skader mot tobarnsmoren, får VG opplyst.

Fikk spørsmål om motiv

Politiet la ikke fram nye bevis under avhøret av den drapssiktde ektefellen til Agnes Elisabeth Muller tirsdag formiddag. Det var på forhånd varslet at han ville bli konfrontert med en del nye opplysninger.

Saken fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ:

— Han ga en fri forklaring. En del av spørsmålene gikk på hans bevegelser i påsken, hvor han var og hva han gjorde. Det ble også en del spørsmål omkring motivet, sier siktedes forsvarer, advokat Ørjan Eskeland.

Forsvareren vil ike gå inn på innholdet i siktedes forklaringer.

— Han forklarer seg greit og er samarbeidsvillig. Han husker i det store alt som skjedde, opplyser forsvareren.

Forklarte seg i detalj

Aftenbladet har tidligere omtalt at ekteparet gikk mot et samlivsbrudd. Forsvarern bekrefterf at dette var tema under dagens avhør.

Politiinsperktør Kristin Nord-Varhaug sier at siktede i detalj har forklart hvordan han drepte kvinnen.

— Vi venter fortsatt på den foreløpig obduksjonsrapporten, og vil derfor ikke si noe nærmere om hvordan hun ble drept, sier Nord-Varhaug.

Siktede har også forklart seg om motivet.

— Alle bevegelser mellom de involverte er av store interesse for å finne ut mer om motivet og hvordan dette skjedde. Han har forklart seg om Facebook-meldingene og om motivet, og vi vil nå sjekke dette nærmere, sier Kristin Nord-Varhaug.

- Hvorfor ble det ikke et konfronterende avhør?

— Vi valgte å la han fortsette sin frie forklaring, så skal vi etterpå sjekke nærmere de opplysningene han gir. Da vil vi sjekke historien om mot tekniske spor og vitneforklaringer, opplyser politiinspektøren.

Klokka 14 blir siktede framstilt i Jæren tingrett. Politiet vil begjære forlenget varetektsfengsling i full isolasjon.

Politiet ser foreløpig ingen grunn til å endre siktelsen mot mannen. Han er siktet for forsettlig drap.

— Om siktelsen skal endres til overlagt drap er noe vi hele tiden har i tankene under etterforskning. Det er ikke aktuelt å gjøre det i forbindelse med dagens fengslingsmøtet, det kan bli aktuelt ved neste fengslingsmtøe om 14 dager, sier politiinspektør Krisitn Nord-Varhaug.