Det er Telemarksavisa som først omtalte saken om Skiens-mannen.

På en videofilm som er lagt ut på nettstedet LiveLeak opptrer 25-åringen som en slags guide der han krysser grensen mellom Syria og Irak.

Med en Kalasjnikov på ryggen tar han med seeren til det som skal være en nedkjempet grensestasjon. Senere åpner han en ståldør inn til et rom der flere menn er stuet sammen.

— Se på disse idiotene, de tilber Lucifer, sier han. De skal være menn som ISIL har tatt til fange.

Sprenger politistasjon

På slutten av filmen ser vi at det som skal være opprørere mens de legger ut sprengladninger på det som skal være en politistasjon.

Saken fortsetter under annonsen.

Deretter er islamisten tilbake i fokus i det det på avstand går av en sprengladning. Det skal være politistasjonen som jevnes med jorden.

Erklærte opprettelsen av egen stat

ISIL (Islamsk stat i Irak og Levanten) erklærte søndag opprettelsen av et kalifat, en egen stat, i områdene de nå kontrollerer.

Erklæringen om opprettelsen av kalifatet ble også feiret av gruppens medlemmer i Syria.

– Denne erklæringen er en beskjed ikke bare til Irak og Syria, men til hele regionen og verden. Beskjeden er at Islamsk stat (IS) har blitt en trussel mot alle land, sier Qassim Atta, talsmann for den irakske hæren, til Reuters.

Kamper om Tikrit

I Irak kjempet ISIL og den irakske hæren mandag om kontrollen over byen Tikrit, som ligger strategisk viktig til på veien mellom Bagdad og Nord-Irak. Byen er tidligere diktator Saddam Husseins fødeby.

ISIL erobret byen like etter at de tok storbyen Mosul i Nord-Irak den 10. juni. Den irakske hæren så i helgen ut til å forsøke å ta byen tilbake, men til tross for at regjeringshæren angrep med helikoptre, så det søndag ut til at ISIL hadde klart å slå den irakske hæren tilbake, melder AP.

I videoen kan man blant annet se en politistasjon bli sprengt i stykker.
Skjermdump