Første gang var ved 16-tiden lørdag. 51-åringen kjørte i land fra Bastøferga og ble stanset av en politipatrulje ved Borre utenfor Horten.

Søkklastet

Passasjerer på ferja på vei fra Moss mot Horten hadde meldt fra til politiet om en overlastet bil om bord, skriver Tønsbergs Blad.

51-åringen fra Stavanger måtte innrømme at han hadde vært på handletur i Sverige, skriver Stavanger Aftenblad.

I bilen hadde han 800 beger med drikkeyoghurt, 15 kg kylling, 12 kg kyllingvinger og 12 kg melkepulver, opplyser operasjonsleder Knut H. Bjune i Vestfold politidistrikt til avisen.

Samme mann

Et snaut døgn senere hadde Tollvesen, politi og Vegvesenet rigget seg til for storkontroll på Krossmoen. Der ble samme mann vinket inn. Det viste seg da at mannen hadde vært tilbake i Sverige og lastet opp den samme handlelisten en gang til. Han kom et stykke lenger på sin smuglerferd denne gangen, men helt hjem til Stavanger holdt det ikke.

Saken fortsetter under annonsen.

— Det var stort sett det samme han hadde i bilen. 800 beger med drikkeyoghurt. 800 juicepakker med sugerør. Omtrent like mye kyllingfilet som dagen før. 32 kilo med tørrmelk og diverse andre matvarer, forteller kontorsjef Valborg Bishop i Tollvesenet.

Eget bruk?

- Hvor stor verdi har disse matvarene?

— Vi regner med at alt sammen har kostet 20-25.000 kroner. Det er ikke lov å innføre varer for mer enn 6000 kroner, forteller Bishop.

- Var alle disse varene til eget bruk?

— Det er det han har forklart selv. Vi tror nok heller at varene var beregnet på videresalg, og vi vil selvfølgelig undersøke dette nærmere. Vi har også vært i kontakt med politiet på Østlandet og kommer til å anmelde dette forholdet, sier Bishop.

I begge tilfeller er 51-åringens innkjøp blitt beslaglagt. Varene vil bli destruert.