norge

Venstre sliter med å lande sin plan B

Det er stor uenighet i Venstre om hvordan partiet skal manøvrere dersom drømmen om en blågrønn regjering går i knas.
norge

Nordmenn har talt: Oslo har for mye makt

Misnøyen er størst på bygda og blant folk med lav utdannelse. – Politikerne forstår ikke den voksende mistilliten, og det kan bli alvorlig, sier statsviter.
norge

Vestlandsordfører langer ut mot Oslo-byråd

Ordfører i Eid kommune i Nordfjord, Alfred Bjørlo (V), beskylder finansbyråd i Oslo Robert Steen (Ap) for uvitenhet og Oslo-arroganse.
norge

Per Sandberg blir Listhaug-vikar

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) overtar ansvaret for innvandrings-og integreringssaker i Justisdepartementet når Sylvi Listhaug går ut i svangerskapspermisjon.
norge

Regjeringen og Venstre vurderer å legge 1800 arbeidsplasser utenfor Oslo

Regjeringen har vedtatt å flytte ca. 235 arbeidsplasser og nyetablere i underkant av 400 utenfor Oslo. I tillegg skal det utredes om enda 1200 flere jobber – inkludert Politihøgskolen – skal flyttes ut av Oslo.
norge

Fabian Stang etter tapet: – Jeg er egentlig lettet

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (61) tapte kampvoteringen mot Michael Tetzschner (63) om en sikker plass på Oslo Høyres liste til stortingsvalget i september.
norge

Fullt kaos på nominasjonsmøte i Frp - folk gikk i protest

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen, som skulle kjempe på nytt om førsteplassen på stortingslisten til Aust-Agder Frp, trakk seg lørdag uventet. Da forlot støttespillere møtet - og flere sier de vil melde seg ut av partiet.
norge

Ap faller – Sp bykser frem

Arbeiderpartiet stuper 3,9 prosentpoeng på meningsmålingen Norfakta har gjort for Klassekampen og Nationen i februar.
norge

Fraværet faller etter nye skoleregler

Fraværsgrensen har vært en suksess, mener Høyres Henrik Asheim. Han advarer landsmøtet i Arbeiderpartiet mot å gjøre om på de nye reglene.
norge

Mexico-mur vil koste 180 milliarder kroner

En mur langs grensa mellom USA og Mexico vil ta 3,5 år å bygge og koste mye mer enn først anslått av president Donald Trump og hans partifeller.
norge

LO støtter innstramming i handlingsregelen

LO stiller seg bak forslaget om å stramme inn i handlingsregelen for bruk av oljepenger. Flere partier har gått inn for det samme.
norge

Laber stemning for Uber-aksept på Stortinget

Delingsøkonomiutvalgets forslag om å fjerne kravet til drosjeløyver og åpne for Uber får en laber mottakelse på Stortinget.
norge

Ap vil si opp nederlandsk fengselsavtale 

Arbeiderpartiet vil si opp leieavtalen på fengselsplasser i Nederland og samtidig lovfeste at straffedømte nordmenn skal sone i Norge.
norge

Ap dropper «Ja-til-EU-standpunkt» i nytt program

I gjeldende partiprogram slår Ap fast at «medlemskap i EU ville være en fordel for Norge.» I utkast til nytt program er setningen strøket.
norge

Ta quizen: Hvem mener dette - Ap eller Høyre?

Ap og Høyre er politiske hovedmotstandere. Men hvor forskjellige er egentlig Støres Ap og Solbergs Høyre? Klarer du å gjette hvem som mener hva?
norge

Beste Sp-måling på 20 år

For første gang på 20 år har Senterpartiet over 10 prosents oppslutning på VGs partibarometer. Samtidig er både SV og Venstre over sperregrensen.
norge

Dette er Ap-toppenes mest sentrale valgløfter

– Vi er mer opptatt av å ivareta statens eierskap i de strategisk viktige sektorene nå enn tidligere, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre som mandag presenterer forslaget til nytt Ap-program.
norge

Ap vil legge ned au pair-ordningen

Arbeiderpartiet ønsker å erstatte dagens au pair-ordning med et opplegg som stiller strengere krav til vertsfamiliene.
norge

KrF sier nei til enhver form for tvang i kommunereformen

KrF-leder Knut Arild Hareide gjorde det i dag klart for kommunalminister Jan Tore Sanner (H) at KrF overhodet ikke kan være med på tvangssammenslåing av kommuner.
norge

Helgesen må forklare seg om ulv til Stortinget

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) inntar tirsdag Stortingets talerstol for å forklare hvorfor han sier nei til lisensjakt på ulv i ulvesonen.
Til toppen