politikk

Røe Isaksen skjerper kravene til barnehagene

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener den nye rammeplanen for barnehagene tydeliggjør hva foreldre og barn har krav på.
politikk

Støre avsluttet landsmøtet med en Madcon og dans

Ap-ledelsen tapte slaget om KRLE-faget, AAP og kommunetvang. Partileder Jonas Gahr Støre overrasket med sangnummer på festen og dans på avslutningen.
politikk

Er du en ekte Ap-velger? Ta testen.

Jonas Gahr Støre og Ap samler troppene til landsmøte i Oslo fra torsdag til søndag. Der er selvsagt de fleste overbeviste Ap-velgere. Men hva med deg? Er du en ekte Ap-velger? Ta testen.
politikk

Uenighet om økt pant

Oslo Frp vil heve panten på tomflasker for å bedre miljøet. Bryggeriene mener det vil føre til økt grensehandel og smugling.
politikk

Ap toner ned motstand mot privat omsorg

Ap har alltid vært mot konkurranseutsetting og privatisering i eldreomsorgen. I forslag til nytt program er formuleringer om dette luket ut.
politikk

Arbeiderpartiet vil rydde i den kaotiske klimadebatten

Partiet foreslår å opprette et utvalg som skal beregne effekten av ulike klimatiltak. – Smør på flesk, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.
politikk

SV er ikke lenger Aps opplagte førstevalg

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke svare på om SV eller KrF er førstevalget til å bli med Ap og Sp i regjering.
politikk

Sp større enn Frp på ny måling

Senterpartiet går forbi Frp og får en oppslutning på 13,5 prosent på VGs aprilmåling. – Det er bare valgdagen som gjelder, svarer Frp-leder Siv Jensen.
politikk

Støre på svensk Ap-kongress: - Vi kan føle hverandres smerte

GØTEBORG (Aftenposten): - I timer som disse kjenner jeg innerst i hjertet at vi er en familie som står hverandre nær, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre til sosialdemokratiske partifeller i Gøteborg søndag.
politikk

Ny måling før stortingsvalget - er dette det nye paret?

De gamle, rødgrønne vennene har klart flertall på Stortinget i ny måling. – Vi kan ikke låse døren for andre muligheter enn Høyre og Venstre, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.
politikk

Frp forsvarer 131 milliarder i bompenger

Regjeringen legger opp til å kreve inn 10,9 milliarder kroner hvert år i bompenger de neste tolv årene. Men bompengeandelen går ned.
politikk

Her er favorittene til å ta over etter Grande

ÅLESUND (Aftenposten): De vil ikke snakke høyt om det, men i gangene spekulerer venstrefolket om hvordan fremtiden kan se ut uten Trine Skei Grande (47) som leder.
politikk

Lite parti. Størst program. Hvorfor?

Syklister, miljøvernere og forskere. Alle finner alle hjertesaker i Venstres forslag til nytt program. Derfor eser det ut.
politikk

Venstre vil endre valgloven raskt. Men Sanner setter på bremsen.

Allerede i 2019 kan du trolig stemme på dine nye regionpolitikere. Men først i 2025 kan regioninndelingen avgjøre Stortingets sammensetning – hvis Regjeringen får det som den vil.
Til toppen