Torsdag 3. november tar alle stortingsrepresentantene på seg finstasen for å spise middag med kongen på Slottet. For å unngå lite flatterende terningkast fra motepolitiet har nå Arbeiderpartiets unge kvinner strategien klar.

— Dette er et humørfylt feministisk opprør. Og det er viktig at folk ikke tror dette er noe vi gjør i solidaritet med Senterpartiet, sier AUF-leder Anniken Huitfeldt til Vårt Land.

Hun har fått med seg Ap-kvinnene Anna Kristin Ljunggren, Gunn Karin Gjul og Eva Kristin Hansen. De skal prøve å få med seg flest mulig i stortingsgruppen til å stille i bunad på Slottet. Da unngår de nemlig å se seg selv igjen i aviser og ukeblader dagen derpå, siden det er vanskelig å rulle terninger for nasjonaldrakten.

— De som mobbet jentene på skolen, har nå fått seg fine titler som motepoliti. Jeg orker ikke å bruke 2000 kroner på en ny kjole for at Kiki Sørum skal rulle terningen, sier Huitfeldt.

Tidligere likestillingsdirektør og Ap-statssekretær Ingunn Yssen har stor sans for bunadsstrategien.

— Jeg skjønner veldig godt at man ikke synes det er morsomt å få kjolene sine kommentert hele tiden. Å stille i bunad er et genialt mottrekk, sier hun.

Likestillingsminister Karita Bekkemellom legger ballkjolen på hylla og trekker i bunad på slottsmiddagen, i protest mot "motepolitiet".
Dons, Signe