Arbeiderpartiets såkalte samrøre med LO har provosert Fremskrittspartiet kraftig, men det hindrer ikke Oslo Frp i å søke LO om pengestøtte foran høstens kommunevalg.

Søknaden ble levert 14. mars.

– Sett i sammenheng med de uforsonlige og harde angrepene fra Frp om samrøre mellom Ap og LO, faktisk så sent som forrige helg, er vi overrasket over å få en slik søknad, sier informasjonssjef Øyvind T. Hansen i LO til Dagsavisen.

I søknaden om 200.000 kroner i pengestøtte viser Oslo Frp til at LO har mange medlemmer som stemmer Frp. Partiet viser dessuten til «den sjenerøsitet som Landsorganisasjonen har vist Arbeiderpartiet gjennom mange år».

– Helt naturlig

Øyvind T. Hansen lurer på hva Frp egentlig vil med søknaden. Han tror ikke søknaden representerer et nytt politisk veivalg fra ytre høyre.

Saken fortsetter under annonsen.

– Den bryter jo med argumentene til så vel Siv Jensen som andre Frp-ere har hatt. Jeg spør meg om Frp-formannen er enig i beslutningen om å søke LO-støtte, sier Hansen.

Og det er hun. Frp-formann Siv Jensen fastholder kritikken av de tette båndene mellom Ap og LO, men mener Frps søknad om pengestøtte er helt naturlig.

– Ikke minst sett i sammenheng med det store antallet LO-medlemmer som stemmer Frp. Derfor blir det spennende å se hva LO svarer, sier Jensen til Dagsavisen.

Får neppe ja

Om Oslo Frp blir 200.000 LO-kroner rikere er imidlertid ikke sikkert.

– Vi har respekt for LO-medlemmer som stemmer Frp, men tror ikke de stemmer Frp på grunn av arbeidslivsspørsmål. Dessuten er det LO-kongressen som vedtar partistøtte, og kun ved stortingsvalg, sier Hansen.

Han lar det skinne gjennom at Oslo Frp nok kan vente seg et nei på søknaden.