1. desember skal Oslo SVs medlemmer bestemme seg for om Heikki Holmås eller Akhtar Chaudhry skal ha andreplassen på partiets stortingsvalgliste. Nominasjonskomitéen er delt.

Det går som ventet mot kampvotering på Oslo SVs nominasjonsmøte i desember. Både Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry ønsker den langt på vei sikre stortingsplassen bak partiets ubestridte leder Kristin Halvorsen fra Grünerløkka.

Listen publiseres på Oslo SVs hjemmesider onsdag, Aftenposten.no har imidlertid fått bekreftet at det går mot kampvotering.

Nominasjonskomiténs flertall på tolv medlemmer har innstilt bergenseren Holmås, mens mindretallet på seks ønsker norsk-pakistaneren Chaudhry som i dag er vararepresentant for Halvorsen. Ytterligere to medlemmer var ikke tilstede under avstemningen.

Chaudhry er en erfaren Oslo-politiker med bred erfaring fra bystyret foruten to perioder på Stortinget som justispolitiker. Holmås har på sin side to perioder på Stortinget, inneværende periode som finanspolitiker.

— Vanskelig

— Dette har vært fryktelig vanskelig for mange, meg selv inkludert, forteller leder av nominasjonskomitéen, Trine Dønhaug til Aftenposten.no.

Saken fortsetter under annonsen.

— Det er to meget dyktige politikere, og det er lite som skiller dem politisk. Lokallagene begrunner valgene ulikt, så det går mot et spennende nominasjonsmøte den 9. desember, legger hun til.

Ved stortingsvalget i 2005 var rekkefølgen Halvorsen, Holmås, Heidi Sørensen, Chaudhry, siden den gang er Holmås blitt leder av Oslo SV, men risikerer å havne på fjerde plass fordi mange i Oslo SV ønsker en minoritetsrepresentant på sikker plass.

- Ikke helt trygg

Enn så lenge skal Holmås drive valgkamp.

— Jeg håper jeg får fornyet tillit fra partiet også på nominasjonsmøtet. Jeg tolker nominasjonskomitéens innstilling dit hen at folk mener jeg har gjort en god innsats for partiet og at jeg er i stand til å gjøre det også i fremtiden, sier Holmås.

- Føler du deg trygg før nominasjonsmøtet om en måned?

— SV er et demokratisk parti, hvor alle medlemmer kan komme på nominasjonsmøtet. Dermed kan jeg ikke være helt trygg på utfallet, svarer Holmås.

Chaudry ønsket ikke å kommentere denne saken tirsdag kveld. Les mer om Akhtar Chaudhry på Stortingets sider Les mer om Heikki Holmås på Stortingets sider

Heikki Holmås.
ARKIVSCANPIX
Akhtar Chaudhry.
ARKIVSCANPIX